Opinió

Bumerang llançat

Aquesta setmana ha arribat el dia que pensàvem que no arribaria mai. Hem assistit a l’inici televisat d’un judici polític contra 7,441 milions de persones. Sí, tantes. Estan jutjant tots els pobles de l’Estat. La vulneració de drets socials, civils i polítics no afecta només els independentistes: aquí volen condemnar drets fonamentals. Els de tots. Diguem-ho més, que els silencis d’algunes esquerres demòcrates més enllà de la Franja de Ponent són colpidors. No en són conscients, per això guanyarem acusant-los, sent nosaltres el tribunal que dicti la sentència del règim del 78.

Les defenses han marcat el to d’inici amb una llista vergonyosa de drets vulnerats. Els encausats han fet les primeres declaracions amb enteresa, fermesa, vehemència i una força mental que no és altra que la força material d’aquells 1 i 3 d’octubre, la que la gent els ha sabut transmetre. Sentir la seva veu després de més d’un any silenciats ha estat sens dubte un cop emocional per a tothom. És un judici de país, i no se’n hauria de fer electoralisme de curta volada, sinó que caldria apostar per la unitat estratègica. Ara.

No es pot normalitzar que l’extremadreta de Vox sigui acusació en aquesta farsa. Cal denunciar més que un partit racista, masclista i feixista coincideix en el relat acusatori amb la veu del PSOE a la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. “Set cotxes de policia devastats”, diu el fiscal. I així, amics, és com es construeixen les fake news. Com volíeu dialogar davant d’aquest monòleg?

El bumerang contra l’Estat ja ha estat llançat, i amb força. Si la sentència està escrita, l’hem d’esborrar des del carrer. Acusem des de dins i des de fora. Convertim-nos en el jutge que ho canviï tot. Si hi ha una oportunitat d’exercir el dret d’autodeterminació és demostrant des del carrer –a Barcelona, a Madrid, arreu– que les idees no s’empresonen, que estem disposats a aturar el país amb la vaga general del 21 de febrer i que ho tornarem a fer. Tenim urnes i paperetes de sobres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor