Opinió

La doble vara de mesurar

Durant aquest judici s’estan donant moltes situacions irregulars

Durant la sessió de dimecres del judici al procés vam poder veure com la fiscalia pretenia denunciar un dels testimonis per la seva declaració. El jutge Marchena també va intervenir per explicar que el fals testimoni no només consisteix a dir mentides durant la testifical, sinó que també el fet de desviar la resposta, de no ser clar, de divagar, pot suposar la mateixa infracció tipificada en el Codi Penal.

A pesar que la fiscalia pretenia anar contra el testimoni Jaume Mestre, responsable de difusió institucional durant el govern de Carles Puigdemont, finalment Marchena va explicar que esperaran al final del judici per poder valorar si, efectivament, ha incorregut en fals testimoni.

Crida l’atenció que això és produís dimecres, en la setzena sessió, i no amb les testificals de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i l’exministre Juan Ignacio Zoido, ja que durant les seves intervencions van incórrer precisament en aquestes cortines de fum, en aquest “no ho recordo”, “crec recordar”, “no em consta”, que precisament van arribar a ser fins i tot el més destacat de les seves intervencions. Tanmateix, en aquell moment ningú va dir res a la sala. Ningú es va esquinçar les vestidures ni va protestar per aquest fet.

Són moltes les irregularitats que s’estan donant durant aquest judici. Cada setmana, International Trial Watch ho indica en els informes que s’estan elaborant per part dels observadors.

Tant és de quina banda estigueu, no importa que sigueu independentistes, unionistes, carlistes o del Betis: l’atropellament que s’està produint a les garanties que tot ciutadà hauria de tenir en un país democràtic i en un estat de dret ens afecten a tots. Perquè qualsevol es podria veure immers en una kafkiana situació que el deixés absolutament indefens. I això és precisament el que està passant en aquest judici, que per a més inri, estem seguint en directe.

Ni així dissimulen. Deu ser que ja tenen molt assumida la doble vara de mesurar...

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor