Opinió

Víctimes de nosaltres mateixos

Sembla que hi ha un punt d’acord entre els unionistes i els independentistes: que el president, Joaquim Torra, plegui veles i convoqui unes noves eleccions al Parlament. El bloc del 155 considera que l’executiu català està més pendent del procés que de governar, i els sobiranistes més combatius creuen que s’implementa poc i malament la república. La realitat és que l’executiu català governa tant com pot en un marc que diferents circumstàncies han convertit en estrany, la majoria indicatives d’una certa covardia política col·lectiva.

Una, és la suma de la poca habilitat dels partits per elaborar el pressupost del 2019 sobre un consens de majoria parlamentària, i de l’enorme facilitat de totes les formacions per trobar-hi més pèls que virtuts. Una altra, és haver col·locat les institucions catalanes al capdavant de l’ariet sobiranista, sense aïllar-les de la tempesta exterior ni dotar-les d’un acord polític estratègic i consensuat i, per tant, sòlid. Tot això –i més coses– provoca ansietat i malbarata la força de la principal arma sobiranista: el vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor