Opinió

‘Más dura será la caída’

Segueixen muntant el decorat de cartró pedra, no sigui cas que algú s’adoni que seguim en temps de Franco sense Franco

Estan nerviosos. Tallen entrevistes, fan escarafalls, fugen de la premsa, persegueixen senadors d’altres països per intentar tapar-los la boca, falten al respecte a polítics de reconegut prestigi internacional. Tot plegat se’ls està escapant de les mans.

Aquesta setmana començava amb la notícia que quaranta-un senadors francesos havien firmat un manifest per denunciar la repressió que Espanya està aplicant contra els catalans independentistes. Quatre desenes de senadors de diverses ideologies i de diversos partits. Tots ells, segons considera Espanya en un comunicat que va emetre el Ministeri d’Exteriors, estan mal informats. Encara no s’han assabentat que Espanya és la pera, i que aquí no s’admeten opinions discrepants perquè som una democràcia guai del Paraguai. Qui digui el contrari menteix. I que un mal llamp l’encengui!

I tant és que siguin quaranta-un senadors, com set-centes firmes a Itàlia. Tots s’equivoquen. Tots estan abduïts per les idees que el malvat independentisme els ha posat als seus caps buits. Interrompran, silenciaran, perseguiran... a qui faci falta. I si és necessari, muntaran una altra croada, que, d’això, en saben un munt.

No els fa vergonya fer el ridícul, com a Borrell, que al final s’emportarà dues medalles (una per la seva tasca i una altra per si la perd). El seu paper durant l’entrevista que va rebentar dimecres en un mitjà internacional alemany és la cirereta del pastís. “No deu pretendre que li pregunti el que vostè vol”, li va dir el periodista després que Borrell, papers perduts, l’acusés de mentir quan li plantaven als seus nassos dades del CIS que, per cert, està dirigit per un company seu de partit (Tezanos). Mentrestant, a Espanya segueixen muntant el decorat de cartó pedra, no sigui cas que algú s’adoni que seguim vivint en temps de Franco però sense Franco. El País no es talla a l’hora de qualificar de “jubilat alemany que explica l’1 d’octubre”, el testimoni que va declarar dimecres en el judici, passant per alt que Bernhard Felix von Grünberg, exdiputat del Partit Socialdemòcrata alemany, pertany a l’Oficina de l’Alt Comissariat per als Drets Humans de les Nacions Unides.

Com més s’entestin a seguir així, más dura serà la caída.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor