Opinió

Contra el mur dels prejudicis

Aquest dimarts, el procés obert al Tribunal Suprem contra els independentistes catalans entrarà en el període d’exposició dels arguments de la defensa. En contrast amb les elucubracions narratives de la fiscalia, de l’advocacia de l’Estat i de l’acusació particular, que han sostingut els càrrecs en la vehemència del discurs i no en les proves, ara sentirem un argumentari legal seriós, amb contrast de lleis, documents i testimonis que intentaran trobar una escletxa en el mur de prejudicis dels membres de la sala.

Perquè és d’això del que parlem: de prejudicis. De tot el que els membres del tribunal han vist, sentit i llegit sobre la Catalunya que es contempla des de Madrid. No només des dels mitjans assalariats de la cort reial i de la cort administrativa, que és tant o més poderosa que la primera, sinó també des de l’exercici de l’alta judicatura al servei de l’Estat i, sobretot, des de l’educació rebuda en una societat que encara considera Franco un legítim cap d’estat i Espanya un indivisible negociat funcionarial.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor