Opinió

La ciutat sense llei

En el darrer any, els furts a la ciutat de Barcelona han augmentat un 15%, mentre que els robatoris amb violència ho han fet un 24% i els delictes sexuals, un 19%. Això només en el darrer any, fet que s’afegeix a l’augment que ja hi havia hagut en els darrers anys, de manera que s’ha arribat a un increment del 40% de fets delictius durant el mandat Colau respecte al mandat de Trias. A tot això cal sumar-hi els escàndols que hem vist darrerament, des de tirotejos en perruqueries fins a violacions en grup, alts càrrecs estrangers morts en robatoris, apunyalaments a taxistes, robatoris de joies en hotels... Barcelona ja ha superat les dades de criminalitat que s’havien viscut en els anys vuitanta. Tal com volien Pérez de Andújar i Arcadi Espada, per fi hem tornat a aquella època que tant enyoraven, almenys en això.

Som la ciutat de l’Estat i de Catalunya on la criminalitat ha augmentat més en aquests darrers anys. Deixant de banda la falta d’efectius, que no deu ser tan important, ja que tot Catalunya la pateix per culpa de les restriccions de les noves promocions d’agents que ens imposen des de Madrid, l’únic lloc on ha augmentat tant la criminalitat és a Barcelona. Per què?

L’exregidora dels Comuns Gala Pin va dir fa pocs mesos que el govern de Colau havia descobert el veritable paper de la Guàrdia Urbana massa tard. I aquest acte de sinceritat explica moltes de les coses que com a ciutat ens han passat. La Guàrdia Urbana té els recursos i les competències que té, però el que sí que havia fet sempre era liderar les polítiques de seguretat pública en col·laboració amb les altres cossos. Això s’ha perdut, almenys fins ara.

Durant quatre anys, el govern de Colau s’ha desentès de la seguretat de Barcelona de manera extraoficial, però amb l’entrada del socialista Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Seguretat, ja ho ha fet de manera oficial. Ara només queda saber si a Batlle li deixaran fer el que s’ha de fer, que és tornar a liderar la lluita per la seguretat com a Ajuntament i comptar activament amb les altres administracions per tornar a aconseguir una ciutat per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor