Opinió

CASSOLES D’OCTUBRE

La ràtzia repressiva presentència de la Guàrdia Civil d’aquesta setmana ha tingut la connivència d’uns mitjans de comunicació que, un cop més, han fet més de claveguera que de periodistes, tot acusant i condemnant per terrorisme i tinença d’armes les detingudes. L’objectiu de l’Estat no és cap altre que la criminalització d’aquells que estan més mobilitzats. Saben que un cop desactivats els polítics per enfrontaments caïnites, només els resta desactivar el carrer per tal de guanyar quaranta anys més de falsa democràcia. Han errat, ja que les concentracions solidàries i el repic de cassoles ens han tornat a despertar. Fa flaire d’octubre als carrers. Que la tempesta esdevingui tsunami només depèn de nosaltres, de ningú més.

Fa temps que molts volen un Ulster a Catalunya. El busquen obertament, perquè no tenen cap eina per parar un moviment popular massiu, mobilitzat des de fa molts anys i rotundament fidel als principis de la desobediència civil no violenta. La plantilla basca no encaixa en el moviment independentista català, per això calen operacions d’estat per bastir un relat de violència. Per parlar d’amonal i detonadors presidencials, amenaçar amb el tot és ETA i buscar el conflicte passejant-se per Vic, no ens cal Vox, ja tenim Ciutadans. Cal plantar-los cara, institucionalment també. Cada cop que el populisme taronja ens insulti al Parlament, les diputades demòcrates s’haurien d’aixecar i marxar. Que bramin sols. Prou demagògia, prou mentides, prou benzina, prou mesquinesa.

Pocs dies abans de les sentències, estem obligats a protestar, a manifestar-nos i a autodeterminar-nos tantes vegades com sigui necessari, fins que deixi de ser delicte, fins que els obliguem a seure i parlar sobre com exercir els nostres drets sense més repressió i violència. En poden detenir nou o noranta, però allò que ells condemnin, és allò que nosaltres hem de fer. Persistir i resistir. I davant la guerra psicològica dels centenars d’efectius policials de reforç, el gas pebre dels uniformats nostrats i les detencions diàries d’independentistes, només la mobilització unitària des de baix farà que ens en puguem sortir. Deixeu l’acetona i poseu-vos les caretes, ve l’octubre i repiquen les cassoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor