Opinió

CUIDEU-VOS, CUIDEU-NOS

El reial decret era necessari. Imprescindible amb les competències tal com estan, millorable quant a la manera com les executen. Després de més de tres dies anunciant-lo a terminis, han anat venint les concrecions i les esmenes de les concrecions. No obstant això, m’exaspera el no confinament de Madrid o, almenys, mesures asimètriques i individuals més dures per a una capital del regne que ha anat retallant serveis públics i que ara escup cap a la perifèria gent que hauria d’estar fent quarantena a casa. Una comunitat que és el 14,2% de la població de l’Estat i que dimarts acumulava el 72% de persones mortes per coronavirus. Podem fer números de diferències d’estructura poblacional o urbana, però la magnitud és massa gran per continuar apel·lant irresponsablement a la inexistència de fronteres.

I m’exaspera que Pedro Sánchez repeteixi un discurs que dijous de la setmana passada traspuava lideratge, serenor i empoderament individual per a l’empoderament social i que ara sona a plàstic, patrioter i a Churchill mal interpretat i fora de context. Estem lluitant contra un virus que ens semblava que era com una grip i que afectarà els més vulnerables i els més afeblits socioeconòmicament, especialment si no es prenen mesures dràstiques que evitin dos nivells de protecció: alta per als que es queden a casa i baixa o nul·la per als que estan obligats a treballar sense ser serveis bàsics perquè si no ni mengen, ni tenen sostre, ni feina.

Les coses han anat canviant a mesura que anava avançant la setmana, però el cap de setmana passat també m’exasperava veure persones en grup passejant pel carrer o asseguts en bancs a la rambla de la meva ciutat, sense respectar ni ordres governamentals ni distàncies personals ni res. Per desconeixement, per irresponsabilitat o en nom de la llibertat individual aquelles persones que acaben actuant com els antivacunes haurien de ser conscients que si ells es poden saltar les instruccions governamentals és perquè hi ha una majoria de persones que no se les salten…, però que fan un flaquíssim favor a la societat, a la reducció de contagis i de morts i que endarrereixen el retorn a la normalitat. Ara cal canviar de nou el xip, estem en una nova fase de transmissió del virus i encara en pujada. Cuideu-vos, cuideu-nos, cuidem-nos, coi.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor