Opinió

ES BUSCA PARTIT

Busco un partit que parli clar, que sàpiga delegar i escoltar i que tracti els ciutadans com a adults

Davant la proximitat d’una contesa electoral –introducció, per cert, que mai perd actualitat– busco un partit al qual votar. No m’equivoco, intueixo sense por d’equivocar-me, que hi ha un bon grapat de persones que ara mateix no tenen ni la més remota idea de quina papereta agafaran el dia que siguem convocats a les urnes. Tota la vida se’ls ha anomenat “els indecisos”, tot i que ara van transitant, sovint de forma inconscient, cap a l’univers dels “descreguts”. S’imposa cada cop més l’escepticisme. Per això crec que els camins estan plens d’electors que no avancen amb pas ferm i inflant el pit, sinó que més aviat deambulen sense saber exactament quina direcció agafar.

Ara que a casa nostra la campanya per captar vots s’intensificarà –afirmar que és a punt de començar seria una fal·làcia perquè fa anys que vivim en estat de campanya permanent–, serà interessant observar com s’armen els partits per captar totes aquestes persones que deambulen per l’univers electoral. Personalment, busco un partit que s’allunyi de l’oportunisme polític, que sàpiga delegar i escoltar, que tracti els ciutadans com a adults, que no espremi les enquestes i les projeccions de vot fins a la sacietat abans de prendre qualsevol decisió política, que no tingui por d’equivocar-se i que, si s’equivoca, sigui capaç d’admetre-ho i de redirigir els plans amb encert. Busco unes sigles a les quals votar que em parlin de forma clara, nítida i precisa sobre els seus plans per resoldre el conflicte català, perquè vull deixar de percebre, com passa sovint, que les paraules i els fets van per vies diferents.

Busco un partit que aspiri a impulsar una transformació social que no deixi ningú enrere, que defensi que contractar ha de sortir sempre més barat que acomiadar, que no tracti des del paternalisme els més febles, que situï en el punt 1 del seu programa l’educació i l’erradicació de la violència de gènere, que tingui clar que el feixisme és un crim i no una línia de pensament i que arraconi aquells professionals de la crispació que s’han fet un lloc en totes les formacions. Si en sabeu d’algun, us prego que contacteu amb mi.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor