Opinió

Punts de vista

BENVINGUTS DE NOU

Les escoles obren entre hidrogel, mascaretes i distàncies. I en política, ja ens podem preparar

Comença el curs: l’escolar i el legislatiu. I cap dels dos comença amb tranquil·litat.

Les escoles obren les seves portes entre hidrogel, mascaretes, distàncies físiques gairebé impossibles de complir i personal docent i famílies preocupats per saber què passarà en les properes setmanes. A França, ja hi ha més de vint escoles tancades en quarantena, i més de dues-centes aules han hagut de fer el mateix. El govern francès diu que no cal alarmar-se. Ja ho sabeu, tot és relatiu quan l’economia colla. Com la quarantena, que a França proposen que sigui de set dies en lloc de catorze. A Madrid, els professors ja estan en peu de guerra. No és gens estrany, perquè Díaz Ayuso s’ha passat aquests mesos cobrint-se de glòria mentre els contagis a Madrid superen totes les expectatives sense perspectiva de millorar.

Els que esperaven tenir aviat una vacuna han rebut aquesta setmana la notícia de l’aturada de l’estudi de la que havíem d’aplicar a Espanya. Un dels voluntaris ha desenvolupat una malaltia infecciosa que podria tenir relació amb la vacuna. I com de virus va la cosa, el del Nil ja ha arribat a Catalunya. De moment, l’ha contret un poltre a la zona de l’Ebre, i sembla que està controlat. Tot i això, no estarà de més evitar qualsevol picada de mosquit (sobretot perquè del virus del Nil no hi ha tractament per a humans).

I en política, ja ens podem preparar: sense data per a eleccions catalanes, els nous nomenaments del govern prometen collar i empènyer cap a la independència. I ara a Europa s’omplen la boca de lloances envers l’autodeterminació de Bielorússia, com si la mentalitat estigués canviant, a pesar de Borrell (que, per cert, ja s’ha enfilat al carro de donar la benvinguda a la democràcia, a les manifestacions pacífiques, i ha denunciat la repressió policial i els presos polítics).

El govern espanyol sembla decidit a activar les lleis i reformes que estaven pendents, i aquesta setmana coneixerem les novetats pel que fa a la llei de memòria històrica. De moment, la Fundació Franco i l’abadia del Valle de los Caídos poden anar fent les maletes.

Tot preparat per no abaixar la guàrdia, estar ben atents i prendre bona nota per seguir explicant-vos-ho aquí. Benvinguts de nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor