Opinió

Punts de vista

LA IMPORTÀNCIA D’EXPLICAR LES COSES

Tampoc es parla dels casos persistents de covid-19. Milers de persones que estan sent silenciades

El pitjor que pot passar quan hi ha un tema important és no parlar-ne. Desconèixer-ne la realitat, de què es tracta, la manera de prevenir-lo, la manera d’afrontar-lo. De la covid-19 hem sentit, llegit i vist moltes coses. De vegades ens semblen massa. I no obstant això, al mateix temps tenim la sensació que no en sabem gaires coses. Em sorprèn com hem arribat a un punt en què els mitjans d’informació ens desborden amb notícies sobre el tema i, al mateix temps, la gent desconeix moltes dades que són fonamentals. Per exemple, encara hi ha moltes persones que estan segures que aquest virus no infecta els nens. Això passa en primer lloc perquè es confon la gent amb informació esbiaixada i, de vegades, intencionada, i perquè, a més, la gent vol creure el que normalment més li convé (o el que creu que li convé, que no necessàriament és el mateix). Que els petits també es contagien de coronavirus és una evidència científica. Que poden contagiar, també. I que les escoles són espais segurs no es pot saber si no es fan tests massius als alumnes i professors de manera continuada. Els mitjans de comunicació procuren no parlar gaire del que passa a les escoles, no sigui cas que s’estengui el pànic. No es parla dels casos en què sorgeixen complicacions en nens “perquè són pocs”. Com si això fos una excusa davant la possibilitat que li pugui passar al teu fill.

Tampoc es parla del que avui, precisament, podem llegir en aquesta revista: dels casos persistents de covid-19. Milers de persones que estan sent silenciades i que pateixen des de fa mesos un conjunt de símptomes que han canviat les seves vides. El perfil de les persones afectades és majoritàriament dones joves. La majoria diuen que noten dificultat per concentrar-se, problemes neurològics que els impedeixen llegir, sumar o fer tasques bàsiques. Milers de persones a les quals, de moment, sembla que no els fan cas.

Sí, es tracta d’alarmar, no hi ha dubte. Alarmar és necessari quan serveix per protegir-nos. I ara, més que mai, qualsevol mesura és poca per evitar que ens exposem a un virus que no només mata, sinó que ens inhabilita.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor