Opinió

Vista enrere

LA VIA CATALANA DE LORENA ROLDÁN

L’11 de setembre del 2013 va participar en la Via Catalana, tot i que anys després, quan es va donar a conèixer com a líder de Ciutadans, va blasmar-ho i va argumentar que va fer-ho per “pressions dels seus superiors a la Diputació de Tarragona”. A la foto que es va difondre, però, se la veia feliç, amb una barretina al cap i un posat menys crispat del que després exhibiria al Parlament. Ja fos per pressions o per iniciativa pròpia, mesos després d’agafar-se les mans amb els separatistes es va passar a Ciutadans i, en pocs anys, va passar de militant a regidora; poc després, a diputada, i finalment, a senadora per designació autonòmica. Eren anys en què a la casa taronja totes li ponien i resultava relativament fàcil fer-hi carrera política. Anys després, quan Inés Arrimadas se’n va anar a fer carrera a la capital del regne, Rivera no la va situar com a presidenta del grup parlamentari, però li va donar el micròfon, un instrument molt preuat en un partit com el taronja, en què tot es fia a la performance política i l’oratòria bel·licista. La seva estrena com a portaveu, però, no va acabar gaire bé i es va haver de disculpar en privat per una referència poc afortunada al càncer en la pregunta a Quim Torra. Mesos després, els militants la van escollir com a candidata a la Generalitat, però el partit va preferir Carrizosa. Coses de la regeneració política.

Ara acaba d’anunciar que abandona Ciutadans. I, sense temps per prendre’s unes merescudes vacances, participa en un acte al costat d’Alejandro Fernández, el president del PP català i el seu antic competidor electoral. Roldán, però, ha volgut adreçar una carta de comiat als seus antics companys en la qual té paraules d’agraïment per al seu antic president, Albert Rivera, de qui diu: “Sempre va creure en mi”, però en la qual ni tan sols esmenta Inés Arrimadas. Per justificar el canvi de camisa diu que “li costa reconèixer certes decisions de l’executiva permanent del partit”, entre les quals destaca: “Ciutadans va néixer com a dic de contenció al nacionalisme i no com a suport dels que, amb els seus pactes, donen ales als que pretenen trencar el nostre país.” És molt probable que la seva decisió d’abandonar el vaixell de Ciutadans i pujar al del PP respongui realment a aquestes discrepàncies i no al fet que les enquestes vaticinin una desfeta de Ciutadans. Sigui com sigui, Lorena Roldán continua fent via.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor