Opinió

Vista enrere

QUAN TOT IMPORTA UN RAVE

La pandèmia en què vivim immersos des de fa mesos ha posat a prova els governs, els lideratges, les organitzacions, els serveis públics... Gairebé tot s’ha vist sacsejat i qüestionat per un virus global que deixarà un rastre de desolació i una forta empremta. També s’han posat a prova els individus i seu compromís amb la comunitat. Hem viscut moments colpidors en què hem sentit la necessitat de sortir als balcons per agrair la feina als sanitaris i al personal de protecció civil; i també hem transitat sovint entre la incomprensió per algunes decisions dels responsables públics i el cansament acumulat per una alteració radical de la nostra vida quotidiana. El patiment, en un ampli ventall de formes, s’ha apoderat de la nostra societat. També ha posat a prova el nostre nivell de solidaritat. O, dit d’una altra manera, el compromís amb els altres, amb la família, els amics, els saludats o qualsevol persona desconeguda, tant se val. Aquest compromís amb la comunitat es pot posar a prova de moltes maneres, però poques resulten tan poc qüestionables quan allò que hi ha en joc és la vida dels altres.

La rave que es va organitzar fa uns dies a Llinars del Vallès, més enllà de l’eficiència dels consellers o els responsables policials, posa de manifest un grau d’irresponsabilitat i d’egoisme extrem. Durant aquests mesos, han mort persones i algunes moriran en les properes setmanes; els sanitaris i els responsables de protecció civil han arribat a extrems de desgast inimaginables; molta gent ha perdut la feina i la seva supervivència està greument amenaçada; la majoria de la gent ha renunciat a abraçar-se amb els pares, fills i nets, i fins i tot a enterrar els seus morts; els menjadors socials i les urgències hospitalàries estan col·lapsats. El panorama és, doncs, desolador. Però, malgrat tot, hi ha qui no té cap altre pensament que concentrar-se en una nau per escampar el virus i la irresponsabilitat. Tot plegat, per unes quantes hores de diversió. Segur que alguns dels protagonistes se sentiran orgullosos de veure’s a les imatges, però les escenes de la rave són un resum de la irresponsabilitat, d’aquells que són incapaços de pensar en la comunitat, d’aquells a qui els altres els importen un rave.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor