Opinió

Punts de vista

LA BONA O LA DOLENTA?

S’ha anat creant una opinió pública majoritària voluble i adaptada a les circumstàncies del moment

Em comenta un conegut que treballa a la sanitat pública que aquestes darreres setmanes que han estat trucant a la gent per citar-los al CAP de referència s’han hagut de sentir en més d’una ocasió aquesta pregunta: “Però em posareu la bona o la dolenta?” La reacció de la ciutadania davant la vacunació massiva ha fet un gir de 180 graus, i s’ha passat de la desconfiança i el rebuig inicial cap a l’agulla a una mena d’obsessió malaltissa per rebre la dosi pertinent. Com acostuma a passar, hem anat d’extrem a extrem a la velocitat de la llum, i s’ha anat creant una opinió pública majoritària voluble i adaptada a les circumstàncies del moment. La por és cosina germana de la desconfiança, i la desconfiança, del rebuig a un sistema que ha demostrat que no és infal·lible, però que ha reaccionat.

Que no sabem ni pronunciar AstraZeneca? Doncs no, però en l’imaginari col·lectiu aquesta és la dolenta, la que provoca efectes secundaris nocius i la que mai hem de deixar que ens toqui, segons proclamen els experts des dels diferents mitjans en debats de matí i tarda que tan aviat comenten com s’ha de fer per garantir la immunitat de grup com disseccionen la batalla legal entre Rocío Carrasco i l’ex-guàrdia civil. Davant d’un escenari en què l’actualitat és un miratge i en què només preval ser el primer a explicar-ho, sigui o no veritat, destriar el gra de la palla en la lluita contra la covid no hauria de caure en mans de pseudoperiodistes amb ínfules d’especialistes que saben prou bé com es pot generar el caos.

No és menys cert, però, que la gestió a tots nivells de la pandèmia va agafar tothom, tothom, amb el peu canviat. Ara tot són estudis que demostren com de malament s’han fet les coses, però durant l’inici, qui més qui menys amb responsabilitat sanitària condicionava les seves paraules a una situació excepcional. Retrets? Ja tindrem temps de fer-ne. Ara el que calen són solucions i sembla que el ritme de les vacunacions demostra que, tant si et posen la bona com la dolenta, la iniciativa convenç la majoria del personal que anem pel bon camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor