Opinió

Punts de vista

NO EN NOM DEL FEMINISME

Sempre em van intrigar molt les raons de fons dels col·lectius que s’oposaven a la legalització del matrimoni homosexual. Has de ser d’una manera per demanar a crits que algunes persones, per la seva orientació sexual, tinguin menys drets que les altres. Per això, no entenc com aquesta setmana passada, amb la seva abstenció, el PSOE ha tombat la proposta de llei trans que havia estat treballada pel Ministeri d’Igualtat, juntament amb entitats i col·lectius trans, al·legant dubtes constitucionals. Del PP i de Vox, òbviament, només en podem esperar un vot retrògrad, que d’això es tracta, i sempre que poden fan gala de per què algunes persones han de tenir més drets que les altres.

La proposta es basava en l’autodeterminació del gènere i la despatologització de la vivència trans. És a dir, que les persones trans puguin fer legalment el canvi de sexe al registre civil sense necessitat d’informes mèdics ni psicològics, ni de tuteles administratives o judicials. Però hi ha sectors del PSOE que consideren que aquesta autodeterminació pot posar en perill la protecció legal de les dones cisgènere. Una posició que ha esgrimit ni més ni menys que la mateixa vicepresidenta Carmen Calvo. Fa seves les raons del feminisme TERF (feminisme radical transexcloent), una visió del feminisme que defensa que la dona ho és exclusivament des del punt de vista biològic. D’aquesta manera, en nom del feminisme, s’exclou les dones trans i se les relega a una subcategoria de discriminació dins la discriminació.

A mi, aquesta posició de no entomar el toro per les banyes m’ha fet pensar en l’època en què l’únic supòsit legal perquè les dones poguessin avortar era que hi hagués un risc greu per a la vida de la mare, o si no s’havien de fer passar mig per boges.

I jo, com a feminista, dic no. No en nom del feminisme. El feminisme és un moviment polític i social que defensa un principi d’igualtat entre homes i dones i denuncia la submissió, la discriminació i la violència estructural que pateixen les dones. També les dones trans. No feu servir la bandera del feminisme per treure drets a altres dones. No en el nostre nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor