Opinió

Punts de vista

EL SEGREST DEL TRIBUNAL DE COMPTES

Com és possible que un organisme tan de la llei pugui seguir en funcions?

Aquesta setmana coneixíem que el Tribunal de Comptes tenia pressa a cridar a declarar una trentena de persones que havien tingut càrrecs de responsabilitat en la Generalitat per reclamar-los el pagament de més de 5 milions d’euros. Per què la urgència quan se suposa que s’estava investigant aquest assumpte des de feia mesos? Alguna cosa hi deu tenir a veure, diuen, el fet que el mandat de l’actual elenc de consellers que configuren la institució s’hagi de renovar. Concretament, la data de caducitat és el 23 de juliol, i la presidenta actual, María José de la Fuente, neboda d’un ministre franquista, diu que no en sap res.

La presidenta va enviar una carta a la seva homònima al Congrés, Meritxell Batet, el mes de març per avisar en temps i forma que s’havien de canviar els dotze consellers, però ningú li va contestar. Per què no hi va haver resposta institucional? Doncs perquè Batet, quan va convocar els grups parlamentaris, es va trobar amb el bloqueig com a resposta del PP. Segons publicava El País: “Els populars rebutgen negociar amb el govern i el PSOE perquè, com passa al CGPJ, disposen de majoria absoluta també (set dels dotze consellers van ser proposats per ells) i no la volen perdre.”

Dijous de la setmana passada es va fer l’últim ple del Tribunal de Comptes oficial, en què els consellers van preguntar sobre la seva situació, i amb vista que ningú els va contestar, s’han tornat a citar el 29 de juliol, fora del seu mandat. Com és possible que un organisme tan constitucional, tan de la llei, tan per a la llei, i tan independent pugui seguir en funcions perquè al PP no li dona la gana de complir amb la seva obligació? Com és possible que tinguem el CGPJ en funcions durant més de dos anys i hagin tingut la poca vergonya de dedicar-se a col·locar jutge fins que els han hagut d’aturar els peus amb un decret? Com pot estar passant això i que no hi hagi mecanismes que posin fi a aquest abús de la dreta, que ha segrestat aquests òrgans per al seu propi interès i per la seva rebequeria després d’haver perdut les eleccions?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor