Opinió

Punts de vista

CONTROL SOCIAL DE LA DIFERÈNCIA

El PP bloqueja la renovació del Consell General de Poder Judicial, del Defensor del Poble i del Tribunal de Comptes, però no, aquests tres organismes no estan instrumentalitzats políticament. Ni hi ha nepotisme, ni premis, ni càstigs.

Diuen, diuen, que cap entitat bancària es vol prestar, de moment, a avalar –fins que no hi hagi sentència ferma en darrera instància (el Tribunal Europeu de Drets Humans)– les fiances i multes provisionals als encausats per malversació i per responsabilitat civil en relació amb l’organització del referèndum de l’1-O, perquè no volen córrer el risc de perdre clients per “posar-se en (aquesta) política”, però no, no hi ha pressions polítiques a bancs, ni s’autopressionen ells solets. No és nou, això de avalar fins que no hi hagi sentència ferma, però en aquests cas, les mans al cap, evidentment.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha avalat el cartell electoral xenòfob i demagògic de Vox sobre infants estrangers sense referents familiars i pensions, i la fiscalia no li ha esmenat la plana amb la inadmissió d’una querella contra Rocío Monasterio per presumpta falsificació d’un visat d’obra perquè “era tan evident que no era original que no podia ser una falsificació”; tanmateix, l’alta justícia és lliure, independent i neutral.

A Samuel el van assassinar set criminals apallissant-lo fins a la mort a Riazor perquè li volien robar un mòbil i no perquè era “maricón”.

Podria posar molts exemples més per raó de gènere, religió o estatus social. Si hi ha persones que surten de casa amb por, no ens poden dir que som una societat on es viu en llibertat. Perquè on es conculquen drets de persones, i amb violència, per raó de perfils personals o socials, no s’és lliure. Ningú. Perquè, a més, els que exerceixen la violència, l’abús i el supremacisme són voraços i no en tenen mai prou. Perquè ensumen la por i se n’alimenten. I es creixen en l’acció grupal contra objectius que menyspreen per ser diferents d’ells.  Barbàrie.  No val a badar. Reforçar els drets fonamentals, els mecanismes de contrapès, no fer passos enrere i identificar els mecanismes de control social repressor, el nostre objectiu immediat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor