Opinió

Punts de vista

FEU VAGA

Va sent hora d’assenyalar els intocables, els professionals que fan negoci a costa de la salut de tothom

Dia rere dia, coneixem la realitat dels centres de salut pública. Els professionals mèdics estan, en molts casos, de baixa o de vacances, i la situació que s’hi viu, en aquests moments, és una desatenció de la població alarmant. Amb comptagotes, van apareixent denúncies d’usuaris. La mancança de pediatres, per exemple, està sent un problema seriós en diversos barris de Madrid, cosa que ha fet que algunes desenes de famílies comencin a organitzar-se per denunciar-ho.

És inadmissible que la ciutadania pagui impostos i no rebi l’atenció ni els serveis necessaris que haurien d’estar coberts per a tothom. És inadmissible el que hem vist durant la pandèmia, que ha posat en evidència el que ja venia d’abans: la mancança de mitjans de la nostra sanitat pública. És normal que el personal sanitari n’estigui fins al capdamunt i fa molt bé d’exigir els seus drets. Tanmateix, també cal posar el focus sobre el que passa en massa casos: metges del sistema públic que fan tot el que poden per derivar-te a l’atenció privada, perquè allà també passen consulta. Metges que, empipats, farts, maltractats demanen una baixa laboral en lloc d’organitzar-se i plantejar una vaga per exigir els seus drets i denunciar el buidatge de la sanitat pública. Professionals que, lluny de donar un bon servei als pacients, els tracten amb menyspreu i, amb l’excusa que les circumstàncies són complicades, no compleixen correctament amb l’obligació deontològica.

Ja, ja sé que és difícil denunciar tot això perquè el personal sanitari és aquest que cal aplaudir. És el que ens salva la vida, el que ens cuida. I així ho crec. Però s’hi troba de tot: també hi ha qui no juga net i, lluny de defensar la pública, més aviat sembla que la boicotegi des de dins. Les polítiques de retallades i no tenir cura del que és públic són els principals responsables de la destrossa de la sanitat. No n’hi ha dubte. Però potser també va sent hora d’assenyalar els intocables, els professionals que fan negoci a costa de la salut de tothom i que mai ningú no ha gosat criticar.

Les condicions en què treballen són, sovint, lamentables. Sense recursos, sense prou personal. Denuncieu-ho, denunciem-ho, convoqueu una vaga, però deixeu d’utilitzar estratagemes que, finalment, deixen la població sense un servei bàsic i per què paguem religiosament els nostres tributs.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor