Opinió

Vista enrere

EL RETORN DEL REI EMÈRIT

Fa mesos que el PSOE, amb la complicitat inestimable d’Unidas Podemos i la complaença del PP, Ciutadans i Vox, està concentrat a amagar les vergonyes del rei emèrit. No hi ha dia que no es descobreixin nous escàndols del monarca ni tampoc n’hi ha que els partits del règim i els aparells de l’Estat no s’esforcin a tapar-los. Ho han fet des dels escons del Congrés cada vegada que s’ha demanat investigar-lo, i ho fan també des del poder judicial, tan implacable amb els cantants, els independentistes o els mags i tan benèvol amb el monarca. La fiscalia del Tribunal Suprem fa un any i mig que investiga el cobrament de 65 milions per l’adjudicació de les obres de l’AVE a la Meca i per rastrejar les despeses fetes amb les targetes black. I aquesta mateixa setmana s’ha donat a conèixer que està decidit a arxivar les tres diligències d’investigació, una decisió que s’intentarà disfressar amb la prescripció d’alguns delictes econòmics, la inviolabilitat que tenia com a rei quan es van cometre i la “falta de pes probatori” en alguns casos. Això sí, en l’escrit de l’arxiu s’inclourà “una dura censura cap a la seva conducta”. Tot plegat sembla un acudit, però no resulta gens estrany en aquesta monarquia bananera on ens ha tocat viure.

El rei emèrit, que gaudeix d’un retir daurat als Emirats Àrabs Units, està plenament convençut que tard o d’hora tornarà al seu antic reialme. Ja sap que a Espanya els Borbons són com el torrons, sempre acaben tornant, tant puntuals i carregosos com sempre. Tant se val que s’hagin enriquit amb comissions il·legals o que hagin donat suport a dictadors sanguinaris. Sempre tenen una porta oberta per tornar. Aquesta mateixa setmana, la historiadora francesa Laurence Debray, que acaba de publicar un llibre titulat Mon roi déchu (‘El meu rei caigut’), ha revelat que fa poques setmanes es va entrevistar a Abu Dhabi amb el monarca i aquest li va confessar que estava preparat per tornar en qualsevol moment: “Només he d’agafar l’avió!”, li va assegurar. No cal que pateixi. Tal com van les coses, el govern del PSOE no només li netejarà tota la merda que va deixar durant el seu regnat, sinó que li acabarà preparant un retorn amb catifa daurada.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor