Opinió

Punts de vista

DRETS I CACERA DE BRUIXES

Tots tenim dret que ningú ens pregunti sobre els tractaments mèdics que rebem. Deixem la cacera de bruixes

La sisena onada de la covid-19 ja ha arribat, i ho ha fet quan més del 80% de la població espanyola ja està vacunada. Hi ha 4 milions de persones que, de moment, han decidit no fer-ho, i veient el que està succeint és important explicar que aquests 4 milions de persones estan perfectament emparades per la llei per prendre lliurement la decisió que, de moment, han pres. Dit clarament: sotmetre’s a un tractament mèdic és una decisió voluntària del pacient, que s’ha de portar a terme accedint a tota la informació necessària, i en cas que el pacient opti per sotmetre-s’hi, ha de donar el seu consentiment informat. Això és un dret per al pacient i, com cada dret, comporta una obligació per a una altra part, un deure del personal sanitari, que ha de fer saber als pacients en què consisteix el tractament, així com els possibles efectes adversos que podria generar.

Hi ha experts que estan denunciant que no s’estan respectant els drets de la població a l’accés a la informació necessària sobre els tractaments contra la covid. Cada pacient es pot preguntar si ha rebut tota la informació necessària abans de prendre la decisió relativa a l’aplicació d’aquest tractament.

Segons els estudis científics, les persones vacunades estan més protegides davant la possibilitat de passar la malaltia amb símptomes greus, i també davant la possibilitat de morir. Tanmateix, es tracta d’una vacuna que no protegeix del contagi ni de la transmissió del virus, per la qual cosa també és important saber que les persones vacunades tenen la possibilitat de contagiar-ne d’altres. I en molts casos, com que segurament es poden infectar sense adonar-se’n, es podrien estar relaxant sense saber que poden encomanar el virus.

La persecució, l’atac i la quantitat de consignes que s’estan fent en contra de les persones que, emparades per la llei, decideixen no sotmetre’s, de moment, a aquest tractament podrien estar sent constitutius de delictes d’odi. Tots tenim dret que ningú ens pregunti sobre els tractaments mèdics que rebem, ja que és informació de caràcter personal. Per favor: respectem els drets de totes les persones que formem aquesta societat i deixem de banda les caceres de bruixes. Tenir dividida la societat mai ha aportat res de bo.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor