Opinió

Punts de vista

LA VIDA I LA INFORMACIÓ

Saber la importància d’estar informats, contrastar el que ens expliquen, és ara una tasca de supervivència

Els experts en això que anomenen viure saben de sobres que la Vida, amb majúscules, són totes aquelles coses que et passen quan tenies al cap arribar a un objectiu. Ho va dir John Lennon, i és una frase no només per veure-la escrita en algun que altre llibre, sinó que ens hauria de fer parar un moment i ser conscients que moltes vegades el que determina allò que ha estat, és o serà important per a la nostra experiència sol arribar sense esperar-nos-ho, pel lloc que menys imaginàvem. Els temps que corren fa alguns anys que van deixar de ser tranquils. L’experiència ens ofereix constantment raons per les quals fer-nos preguntes i buscar respostes, i és així com decidim implicar-nos, activar-nos, connectar-nos amb els altres. Sí, amb els altres.

De sobte, un volcà esclata i altera el rumb de totes les vides properes, que segurament mai es van imaginar que veurien el que ara estan protagonitzant. La pandèmia és una cosa semblant: sense esperar-ho, sense haver fet el més mínim plantejament sobre el tema, arriba una cosa de fora i et canvia la vida.

Saber prendre decisions en el moment precís pot ser crucial en les nostres vides. Saber la importància d’estar informats, recórrer a les fonts que ens demostren confiança, contrastar el que ens expliquen, no creure’ns res d’entrada i conformar-nos una opinió de tot el que pugui ser important per a nosaltres és ara, més que mai, una tasca de supervivència. A l’Estat espanyol, per desgràcia, els que tenim la sort de participar en mitjans com aquest que llegiu, sabem bé que són una excepció. Per això és tan important que ara mateix pugueu tenir aquest paper a les vostres mans: perquè la informació valenta, lliure i veraç està sota sospita. I a pesar que el dret a estar informats correctament sigui constitucional, brilla per la seva absència.

Serveixin aquestes línies per agrair-vos l’aportació que feu perquè mitjans lliures i independents puguin existir. Serveixin, també, per denunciar la difícil situació en què intentem treballar perquè els nostres lectors puguin fer-se preguntes i, fins i tot, trobar respostes.

La vida, en qualsevol moment, necessita obrir-se camí, i tenir un bon text a què agafar-se pot servir de salvació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor