Opinió

Punts de vista

SEMBLA QUE ELS MOLESTA

No fem més mal als nens, que no tenen res a veure amb els conflictes interessats d’algunes formacions polítiques

Les associacions de les famílies del col·legi de Canet de Mar que tant està sortint als mitjans aquests dies han fet públic aquesta setmana un comunicat en què denuncien la manipulació dels fets que tenen a veure amb un alumne per part d’aquests mitjans de comunicació. Assenyalen que no és cert que hi hagi cap tipus de persecució al centre, ni d’ambient discriminatori, sinó tot el contrari. És terrible comprovar com els mitjans de vegades es mouen segons interessos partidistes, sense adonar-se del mal que fan als que viuen el seu dia a dia en un ambient absolutament contrari al que es publica.

Es vol donar a entendre que la societat catalana és excloent, quan acumula desenes d’anys demostrant tot el contrari, quan ha estat una terra d’acollida per als que, absolutament desesperats en altres territoris de l’Estat espanyol, no trobaven cap lloc on poder-se guanyar el pa. A Catalunya els van obrir la porta i van poder viure una vida digna que la seva terra no els oferia. Es pretén generar un clima de crispació amb la llengua catalana, quan no hi ha res més allunyat de la realitat. Evidentment, sempre hi ha persones radicals, com en qualsevol altre àmbit, però aquesta no és l’actitud que defineix els catalanoparlants, tan disposats sempre a fer que entenguis la seva llengua i, alhora, tan disposats a canviar-la perquè no et sentis estrany.

Aprendre els idiomes cooficials de l’Estat espanyol hauria de ser un regal per a tots els ciutadans de tots els territoris. Una manera de posar fi a falsedats, amb un rebuig absurd que només fa més petites les nostres ments i els nostres cors.

No fem més mal als nens, que no tenen res a veure amb els conflictes interessats d’algunes formacions polítiques. Tinguem-ne cura sempre, perquè si hi ha res que els pot afectar és necessari reconsiderar el que s’està fent. Ho dic pels mitjans de comunicació i pels polítics, perquè la gent, en el seu dia a dia, fa una tasca meravellosa d’integració. I sembla que a alguns els molesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor