Opinió

Vista enrere

UNA REIAL INNOCENTADA

Aquest dimarts, dia dels Innocents (siguin Sants o no), s’ha donat a conèixer que el Tribunal d’Apel·lació de Gant ha tombat l’euroordre emesa per l’Audiencia Nacional en què reclamava l’extradició del raper Valtònyc a causa de les lletres de les seves cançons. Els tres magistrats del tribunal van negar el delicte d’amenaces pel qual el raper va ser condemnat a sis mesos de presó a l’Estat espanyol; i van deixar molt clar que, “en l’ordenament jurídic intern belga, la conducta esmentada no és punible”, per la qual cosa no n’aprova l’extradició. La fiscalia belga ha anunciat que presentarà recurs; però el raper, que ja fa tres anys i mig que és a l’exili, ha obtingut una victòria judicial, per bé que no li permeti retornar al seu país. De fet, ja en va obtenir una de ben sonora quan va aconseguir que es tombés una llei vigent des del 1847 després de considerar que era “desproporcionada respecte a l’objectiu de protegir la reputació de la persona del rei” i contrària a la llibertat d’expressió “perquè la pena està posada en raó d’opinions expressades en el marc d’un debat polític”.

La notícia ha coincidit, potser no tant per una ironia del destí com per la magnitud de l’empastifada reial, amb les informacions que apunten que l’actriu Bárbara Rey hauria rebut “grans quantitats de diner públic de fons reservats i possibles prebendes, com ara la contractació per part de la televisió autonòmica (Canal 9), per tal que no fes públiques les seves relacions amb alts càrrecs de l’Estat”, sobretot amb el rei emèrit. La corrupció reial no té límits i apareix dia sí dia també, ja sigui 28 de desembre o qualsevol altre. Mentrestant, el PSOE i els altres partits del règim s’esforcen a tapar les vergonyes reials, ja sigui a través de la fiscalia, que va deixant passar el temps en el cas de les comissions per l’adjudicació del TAV a la Meca o l’ús de targetes de crèdit opaques, o a través del Senat i el Congrés, on aturen qualsevol iniciativa per investigar el rei emèrit. Per acabar-ho d’adobar, aquesta mateixa setmana s’ha donat a conèixer que el rei emèrit podria tornar; i fins i tot s’ha posat data, a mitjan febrer. O sigui que, mentre que el raper que va denunciar el rei corrupte es veu abocat a l’exili, el rei corrupte tindrà via lliure per tornar. Això sí que sembla una innocentada!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor