Opinió

Punts de vista

HEROIS

Tots, poc o molt, i diria que des que va començar la pandèmia més, som herois i heroïnes

Aquest dissabte el cantant David Bowie faria 75 anys. Un home que, entre altres cançons, va ser el responsable d’una que sense voler-ho es va convertir en un himne. Em refereixo a Heroes. Herois. L’altre dia l’escoltava: “Podem ser herois només per un dia.” Repetia una vegada i una altra la tornada. Un heroi és una persona que es distingeix per tenir coratge, fermesa i valentia davant de qualsevol adversitat, perill o sofriment. Per això trobo que tots –poc o molt–, diria que des que va començar la pandèmia més, som herois i heroïnes. Quotidians, sí, i què?! Reivindiquem-ho. La nostra lluita és cada dia. No ens calen capes ni uns poders especials, sinó que estic convençut que cadascú està dotat amb unes facultats curioses, úniques i excepcionals. I, amb aquestes, com deia Goethe: “El que puguis fer o somiar, fes-ho. La gosadia és plena de genialitat, poder i màgia.” És aquest poder que cadascú de nosaltres tenim per treballar per sortir-nos-en amb il·lusió.

I ara que comença un any nou els animo, tot parafrasejant Pessoa, a “oblidar els nostres vells camins que ens porten als mateixos llocs per no quedar-nos al marge de nosaltres mateixos”. I, per tant, viure l’aventura de la vida i fer-ho de manera intensa i feliç, lleuger d’equipatge, com ens recorda Saint-Exupéry, i perseverar en aquesta feina que ens portarà a conèixer-nos millor. Una aventura que us ben asseguro que us farà pensar que no som producte de les nostres circumstàncies, sinó que, com ens assenyala Stephen Covey, som fruit de les nostres decisions. Aquest enfilall de pensaments tan ben trobats i escaients els vaig trobar l’altre dia mentre llegia la novel·la de Coia Valls Pantera. Unes frases que tenen aquesta capacitat, que també té la novel·la, de fer-nos veure que no fracassem per culpa dels nostres somnis sinó per no haver-los somiat amb prou força, ens recorda Valls a través d’Ernst Jünger. Per tant, siguem prou agosarats per somiar lliurement perquè sovint tot allò que volem és a l’altre costat de la por.

Pensar que ho podem fer, que podem aconseguir fer realitat el que somiem si hi creiem i treballem per aconseguir-ho, és la clau per enfilar de manera imparable i segura nous camins. Aquests són els meus herois.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor