Opinió

Vista enrere

LA “GUERRA NUCLEAR” AL PP

Fa mesos que el Partit Popular viu immers en una guerra permanent, amb episodis de treva i altres d’enfrontament fratricida. La tensió, com acostuma a succeir, aflora amb especial virulència davant cada crisi electoral. José María Aznar ha deixat anar que “la situació d’Ucraïna és ara mateix millor que la del PP, perquè allà no hi ha armament nuclear”. Segur que l’expresident espanyol té més coneixement de la situació del seu partit que no pas de l’armament d’altres països. Sigui com sigui, la batalla ha esclatat en les darreres hores. Durant la campanya electoral de Castella i Lleó, ja es va viure algun episodi de tensió, com ara aquell acte en què el públic va rebre Díaz Ayuso amb crits de “Presidenta! Presidenta!” mentre la càmera enfocava un Pablo Casado que no trobava prou tela de mascareta on amagar-se.

Aquella escena, però, era un simple aperitiu de l’enfrontament sagnant que s’ha viscut en les darreres hores, sobretot d’ençà que alguns diaris van confirmar que persones pròximes a Casado haurien contactat amb detectius privats per investigar el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid per un suposat contracte irregular durant la primera onada de la pandèmia. A partir d’aleshores, l’intercanvi de trets ha estat constant. Primer de tot, apareix l’alcalde de Madrid i nega qualsevol relació amb l’espionatge. Minuts després, la mateixa Ayuso compareix per confirmar les informacions i deixa anar, amb la veu plorosa: “És molt dolorós que dirigents del teu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els qui et volen destruir.” Sense donar-nos temps a digerir la sotragada, poc després apareix el secretari general de la formació i acusa Ayuso d’una campanya de “falsedats i calúmnies” i anuncia l’obertura d’un expedient informatiu. Divendres, l’enfrontament es va desplaçar a la COPE, amb un duel en diferit entre els dos principals protagonistes. De moment, l’enfrontament ja ha tingut la seva primera víctima, el director general de coordinació de l’alcaldia de Madrid. Es fa difícil preveure el final del serial, però sembla evident que afectarà el lideratge de Casado i, molt probablement, la integritat del Partit Popular. Com diria l’advocat Gonzalo Boye, preparin les crispetes.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor