Opinió

Punts de vista

SOBRE EL QUE ENS EXPLIQUEN

És difícil trobar notícies a la premsa occidental sobre els laboratoris bacteriològics que els EUA tenen a Ucraïna

Aquesta setmana s’han produït una sèrie de fets que, per rellevants, no haurien de deixar de ser explicats. No obstant això, ha estat gairebé impossible trobar notícies a la premsa occidental que hi fessin referència. Es tracta de dues declaracions oficials: del Ministeri d’Afers Exteriors de la Xina i del Ministeri de Defensa de Rússia. Diumenge, des del govern de Rússia s’anunciava que les forces militars russes enviades “en missió especial” a Ucraïna, havien trobat informació relativa als laboratoris bacteriològics que els Estats Units tenen a Ucraïna. Segons la informació oficial del govern de Rússia, des del govern ucraïnès s’hauria donat l’ordre d’eliminar tota la informació relativa a aquests laboratoris quan Rússia va ordenar l’entrada de les tropes militars.

Dilluns, des del govern de la Xina, es va fer una roda de premsa per exigir explicacions al govern nord-americà sobre els seus més de tres-cents laboratoris instal·lats en trenta països del món i instar les autoritats nord-americanes a donar una explicació pública sobre la tasca que s’hi du a terme, i per què s’estan desenvolupant investigacions de caràcter militar en alguns dels seus projectes. A més, exigeixen que els EUA acceptin una investigació externa per poder dilucidar si la informació que l’administració Biden dona és certa. Immediatament, des de l’administració nord-americana es va confirmar l’existència d’aquests laboratoris, després que l’ambaixada dels Estats Units a Ucraïna eliminés la informació que hi havia disponible al seu web sobre aquesta qüestió. La versió nord-americana reconeix que ha establert mesures d’urgència, atesa la presència de les tropes russes a Ucraïna, per evitar que puguin utilitzar els laboratoris com a objectiu dels seus atacs. Dijous, des del Ministeri de Defensa rus, es va informar que haurien obtingut informació suficient per afirmar que s’estava treballant amb virus com el coronavirus en ratpenats, a més d’estar investigant sobre la possibilitat de la transmissió de la pesta porcina africana i l’àntrax a través d’animals a l’espècie humana.

Una informació d’aquesta rellevància mereix, com a mínim, ser assenyalada. La censura no pot impedir que ens informem per tal que puguem treure les nostres pròpies conclusions.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor