Opinió

Punts de vista

MONES EN FEMENÍ

Aconseguir la igualtat reclama treballar amb les mateixes eines de promoció

Em comenten fonts del Gremi de Pastisseria de Barcelona que aquest any les mones tenen un marcat caràcter de reivindicació femenina. Resulta que entre les figures de xocolata més reclamades pels infants i pels padrins d’aquests infants, que en definitiva són els que paguen, triomfa la de la samarreta de l’Alexia Putellas. La samarreta amb el número 11 i la Pilota d’Or amb el nom de la capitana del FC Barcelona que va guanyar el 2021. Tant és així que, segons diuen, tan bon punt es va posar a la venda va desbancar la que tenia com a protagonista en Lionel Messi. Un clàssic que encara arrossega passions a Catalunya, malgrat que ara s’admira des de la distància. Putellas, cal recordar-ho, és una esportista que aquest any s’ha coronat amb el premi The Best FIFA 2021 i que ha aconseguit convertir-se en un referent no tan sols per a tot l’esport femení, sinó especialment per a aquelles joves que el volen practicar sense complexos.

Bé, amb un currículum com aquest i fent la comparació odiosa amb el marxandatge esportiu dels grans clubs quan es tracta de jugadors dels primers equips masculins, em sobta que ningú no tingués la idea d’encarregar figuretes de plàstic de l’Alexia Putellas per coronar els pastissos del dilluns de Pasqua. Recordo que quan els meus fills eren petits hi havia capses plenes a la pastisseria on poder triar i remenar els jugadors de l’època. Tots nois, això sí, però molt pocs amb el reconeixement obtingut a escala nacional i, sobretot, internacional aconseguit per la capitana del Barça femení.

No hi trobo pas mala fe, però sí un cert oblit i una rebaixa evident de la importància en funció del sexe de qui practica l’esport rei. Aconseguir la igualtat en una societat que encara arrossega una mirada masculina reclama treballar amb les mateixes eines de promoció. Ni més ni menys. I aquestes inclouen fins i tot els ninotets de sobre les mones. Que ja és prou difícil competir amb l’hegemonia dels personatges de dibuixos animats, els herois de les pel·lícules i les sèries de les plataformes perquè a sobre s’hagi de fer amb recursos limitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor