Opinió

Vista enrere

No farem net

Potser quan llegiu aquestes ratlles la ministra Margarida Robles ja no és ministra de Defensa o potser a qui han cessat és a la directora del CNI. Podria ser també –de fet, és el més probable– que ningú hagi assumit encara cap responsabilitat, i que el govern de Sánchez, després d’aconseguir salvar els mobles dijous aprovant el decret de mesures anticrisi, torni a xutar la pilota endavant. Aquesta vegada, però, l’estratègia de callar i guanyar temps ampliant els membres de la comissió de secrets oficials, confiant que això mantindrà entretinguts els partits independentistes uns dies més, ja no cola. Sentia que el president Sánchez, fora de micròfon, explicava dijous als periodistes que la ministra Robles tenia tota la seva confiança i que des del seu govern farien tot el possible per esclarir els fets. No sé si es creu molt llest i ens pren per burros, si realment és molt llest i la curta soc jo o si directament el ruc és ell. Esclarir el fets, diu? El senyor Sánchez ja fa dies que els hauria de tenir clars, els fets. I si no els té clars, que agafi el telèfon –calla, que potser també el té punxat!–, truqui a la senyora Paz Esteban i li demani explicacions. Perquè expliqui’ns, president Sánchez, la ministra Robles va perdre els papers dimecres quan va admetre que tot s’hi val si es tracta de mantenir la unitat d’Espanya, o ho va dir premeditament? Sabia que la ministra tenia intenció de justificar l’espionatge en nom de la unitat territorial i, per tant, de manera implícita, admetre que darrere el Catalangate hi havia el govern? O encara més: sabia que s’estava espiant gent a través del programa Pegasus? Sabia quina era la magnitud de la investigació? El CNI li ret comptes a vostè o a la ministra del ram? Fins a quin punt el Centro Nacional de Inteligencia trasllada a l’inquilí de torn de La Moncloa tots els detalls de les seves investigacions?

Per moltes comissions de secrets oficials que s’activin i per molts debats sobre l’espionatge en l’àmbit europeu, no farem net. Respostes al marge, el gabinet de Sánchez –premeditament o no– no ha reaccionat amb la contundència que requeria aquest escàndol, i quan es triga tant a fer rodar caps, pot passar que al final el que acabi rodant sigui el teu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor