Opinió

Punts de vista

UN ALTRE PERIODISTA PERSEGUIT

Ja s’ha pronunciat l’associació de periodistes per denunciar el que li està passant a aquest company?

La detenció del periodista ucraïnès Anatoli Sharí a Tarragona aquesta setmana ens hauria de fer estar alerta. Aquest ciutadà, que tenia la protecció de refugiat a Lituània, ha estat detingut per la Policía Nacional i posat a disposició de l’Audiencia Nacional per ser acusat a Ucraïna de delictes com el de traïció. Fins ara, no s’ha conegut cap tipus de prova que justifiqui aquesta acusació, a pesar que les fonts oficials ucraïneses consideren que tindrà un càstig merescut.

El que se sap és que Sharí és un periodista i activista que ha anat denunciant el que li passava al seu país. A còpia d’informar ha aconseguit que el seu canal tingués una audiència de més de 2 milions de seguidors. Se sap que va arribar a Barcelona fa uns mesos, a la recerca, precisament, d’empara i protecció, atesa la persecució per part de grups neonazis que ell mateix ha denunciat públicament.

Ja s’ha pronunciat l’associació de periodistes per denunciar el que li està passant a aquest company? S’ha organitzat algun tipus d’escàndol pel que pot suposar un intent de persecució i silenciament d’un treballador de la informació? Ens quedarem callats davant la detenció d’un periodista, un més, sense acusacions que se sustentin en proves contundents per mostrar a l’opinió pública?

Mentre Pablo González continua detingut a Polònia, mentre el silenci plana enmig d’acusacions rocambolesques sense proves contundents, també veiem com les associacions de periodistes miren cap a una altra banda i com l’opinió pública passa de puntetes davant l’atac brutal a la llibertat d’expressió. I ara, amb la detenció de Sharí tot s’encamina cap a la mateixa direcció.

El silenci dels qui s’omplen la boca de democràcia és inacceptable.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor