Opinió

Punts de vista

Quan Putin té raó

Mai és tard per reflexionar i adonar-se que les coses no sempre són com ens volen fer creure

La propaganda, la censura, la creació d’odi a còpia de mentides està sent una eina tan matussera que suposa un insult a la intel·ligència de qualsevol persona que pretengui tenir un punt de vista objectiu a l’hora d’informar sobre la guerra d’Ucraïna.

El fet que se silenciïn mitjans russos deixa en evidència que no es confia en el criteri d’una ciutadania europea que hauria de ser prou madura per interpretar, analitzar i treure les seves pròpies conclusions de les notícies i comentaris fets “a l’altre costat”. Quan se silencia, es menteix i s’intenta convèncer la població que “algú és, gairebé, el diable” pot passar que, finalment, es descobreixi que en realitat el que hi havia era por que determinades veritats sortissin a la llum.

Aquesta setmana s’ha celebrat el setè Fòrum Econòmic de la Regió Oriental de Rússia, en què ha participat “el terrible Putin”, per explicar unes quantes veritats que segur que no apareixeran ni als telenotícies ni a les portades. I no obstant això, són unes declaracions importants.

Ha afirmat que el bloqueig a Nord Stream es produeix a causa de les sancions. “Doneu-me una turbina i funcionarà demà mateix”, ha dit el president rus. I és que Siemens, l’empresa encarregada de complir amb el manteniment del gasoducte, no entrega les peces, precisament, per les sancions imposades a Rússia.

Putin també va parlar de Borrell. I les coses que va dir les subscriuen molts dels qui han escoltat les seves paraules: va acusar l’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat de fer declaracions que no corresponen al cap de la diplomàcia europea (és a dir que es guanyarà Rússia al camp de batalla). I a més, va afirmar que, segons la seva opinió, si Borrell hagués estat en els anys trenta a Espanya, s’hauria posat del costat dels feixistes colpistes, perquè és precisament el que està fent ara amb els que donen suport a Ucraïna.

Mai és tard per reflexionar i adonar-se que les coses no sempre són com ens volen fer creure. Perquè fins i tot Putin pot tenir raó.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor