Opinió

De Salses a Guardamar

Bona reentrada!

Amb l’arribada del mes de setembre, grans i petits tornem a les nostres rutines. Ha arribat la reentrada per a tothom i també per a l’escola en català a Catalunya Nord.

Tot i així, no és una tornada qualsevol per a l’ensenyament immersiu i les escoles catalanes La Bressola, ja que s’obre un curs escolar diferent amb un nou i segon centre de secundària a la vila de Canet de Rosselló. Una quarantena d’alumnes d’11 a 15 anys poden gaudir des d’aquest primer de setembre d’una masia meravellosament renovada i continuar a viure plenament l’experiència bressolaire i llur escolaritat en català.

L’interès per l’escola del i en català creix dia a dia a les contrades del nord, i mentre la demanda hi sigui, tenim –institucions i defensors de la llengua– el deure de respondre a la petició de cada una de les famílies que nos empenyen a seguir ampliant l’oferta d’ensenyament en català. En aquest sentit, l’obertura del segon col·legi immersiu de La Bressola és un granet de sorra més per respondre a un dels objectius cabdals: fer possible l’ensenyament immersiu fins a les portes de la universitat, i així completar una oferta d’escolaritat amb el català com a llengua de vida.

Un projecte ben encaminat, però avui encara en mans dels tribunals des del mes d’octubre de l’any passat. Permeteu-me recordar que l’associació La Bressola va engegar el procés d’adquisició del monestir de Santa Clara, al bell mig del barri del Vernet de Perpinyà, per implantar-hi el seu liceu immersiu i assolir un ensenyament en català fins a l’etapa del batxillerat. Una compra que va ser obstaculitzada pel batlle de Perpinyà, d’extrema dreta, que sense cap projecte per a aquell espai en va bloquejar un de coherent de llengua i país.

Tot esperant la decisió de la justícia sobre el fons, que confiem que arribi aviat, el temps no s’atura i continuem treballant i avançant per fer realitat la creació del primer liceu en català.

Mentrestant, des de Catalunya Nord, un desig de bona reentrada a tots els alumnes i estudiants d’arreu dels Països Catalans i que la llengua ens acompanyi!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor