Opinió

Fiblades

Ara venim, Moreno!

El president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, convida els catalans (rics) a establir-se a la seva bonica terra per no pagar l’impost de patrimoni. Deixem per a un altre dia el debat sobre l’aplicació d’aquest impost a Catalunya i sobre la imaginació i la capacitat dels gestors públics per descobrir les fonts de finançament que necessita l’administració pública.

El cert, però, és que les misses han de sortir d’algun lloc. A Catalunya, per exemple, podrien sortir dels 21.000 milions d’euros del dèficit fiscal. O potser de la totalitat del que els catalans paguem a l’Estat per uns serveis que no necessitem per a res i que inclouen també la quota de solidaritat amb altres comunitats autònomes. Una quota que ens van imposar fa quaranta anys per impulsar-hi el desenvolupament i que, al cap d’aquests quatre decennis, ja hem pogut comprovar sobradament que només ha servit per afavorir l’aparició de barruts que presumeixen de no voler deixar de ser espanyols perquè, si no en fossin, no es podrien mantenir. Sí que potser vindrem, Moreno, però a cobrar el crèdit.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor