Opinió

Punts de vista

Europa és atacada i ningú en diu res

Qui es beneficia d’un conflicte a aquest nivell, en plena negociació de pau amb Rússia?

Aquesta setmana hem presenciat com dos míssils queien en territori polonès i mataven dues persones. La premsa occidental es va llançar, sense deixar marge a la investigació ni a contrastar les seves fonts, a assenyalar Rússia. Però, oh sorpresa!, res ha estat com s’esperava.

Els Estats Units van aparèixer en escena per demanar prudència –fet poc habitual en ells– i van sol·licitar als mitjans que, de moment, no acusessin ningú, ja que la informació de què disposaven no assenyalava Rússia com a responsable directe dels míssils llançats. Els titulars dels mitjans de comunicació van fer un gir de manera sorprenent. Els míssils procedien d’Ucraïna, i tots els fets assenyalaven que havien estat llançats per les tropes ucraïneses. Un fet que generava una sèrie de preguntes que encara avui no han tingut resposta. L’únic que ha mantingut la seva posició i que continua afirmant que Ucraïna no hi va tenir res a veure i que els míssils provenien de Rússia, és Volodímir Zelenski. Fa la sensació que s’està quedant sol. Polònia ha reconegut públicament que ha rebut fortes pressions per assenyalar Rússia, amb la gravetat que suposaria el fet que s’hagués atacat un país de l’OTAN per part del Kremlin.

La Unió Europea defuig la qüestió i evita fer declaracions, tot i que les úniques certeses són que un estat membre ha estat atacat per un altre d’exterior i que en aquest atac han mort assassinats dos conciutadans europeus. Europa ha estat atacada, però no sembla que ningú en vulgui parlar. Ucraïna seria capaç de fer una cosa així? Hi hauria algú més interessat a fer-nos creure que Ucraïna podria estar al darrere d’aquest atac? Qui es beneficia d’un conflicte a aquest nivell, quan paral·lelament es desenvolupen les negociacions per la pau amb Rússia? Europa és atacada i ningú pren mesures?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor