Opinió

De Fraga a Maó

el pòdcast d’Urdangarin

Alguns ens havíem fet il·lusions. Imaginàvem Iñaki Urdangarin enregistrant un pòdcast a l’estil Corinna y el rey. La veritat és que, en aquest cas, la quantia econòmica en disputa no tenia punt de comparació, però també és cert que qui es va empassar el galàpet i va anar a presó va ser l’exjugador d’handbol i no la filla de l’emèrit. A ella, la varen fer passar per beneita i ho va acceptar.

Hi ha un altre factor divergent. Joan Carles I reclama a Corinna una suposada donació de 65 milions d’euros, mentre que Urdangarin i la infanta Cristina es disputaven a l’Audiència Provincial de Palma 68.000 euros d’un serrell que va quedar de l’execució de la sentència del cas Nóos. La cosa va anar així: el lletrat de l’administració de justícia de la secció primera de l’Audiència Provincial va detectar, el mes d’octubre passat, el desquadrament en l’execució de la sentència. El dia 1 de desembre es va notificar una diligència d’ordenació en què s’assenyalava els diners en excés que s’havien d’imputar a Torres, Urdangarin i la infanta: 32.112 euros per al primer, 132.695 per al segon i 68.479 euros per a la germana de Felip VI. Dos dies després, la representació legal de Cristina Fedrerica de Borbó i Grècia registrava un escrit en què mostrava la seva “total conformitat” amb el repartiment, però qui va ser duc de Palma va fer constar, a través de la seva representació processal, que aquests diners li corresponien a ell i que la germana del rei Felip VI no havia de percebre cap quantitat en ser simplement responsable a títol lucratiu.

Quan una notícia d’aquestes característiques obre portada al diari de més tirada de Mallorca ja es pot intuir que tindrà poc recorregut. Suposadament, la corona degué actuar. No és el mateix tapar la boca a qualcú quan són 65 milions d’euros els que estan en joc que quan es tracta d’una propina de 68.000 euros. L’endemà, Urdangarin emulava el seu sogre i regalava –això digueren els mitjans– la propina a la infanta. Cas tancat. I ara què farà aquest pobre al·lot, potser necessitava els doblers per comprar Reis? Bé. Segurament a ca seva arriba el Pare Noel.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor