Opinió

De Fraga a Maó

Objectiu de Vox: Antònia Font

Antònia Font està en el punt de mira de la ultradreta de Mallorca. El motiu: el concert que la banda mallorquina oferirà en català, atenció a l’idioma, el 28 de gener a Son Fusteret dins el programa de festes de Sant Sebastià. L’excusa: el caixet. L’Ajuntament de Palma pagarà 341.000 euros perquè puguem gaudir gratuïtament d’una de les bandes més aclamades de ca nostra i que canten amb la nostra llengua.

Vox que, com sabem, té la cua de palla –i qui té la cua de palla aviat s’encén–, no ha estat a cames per denunciar la seva disconformitat. El representant del partit ultradretà a Cort –amb aquest nom es coneix la casa consistorial de Palma–, el general Fulgencio Coll, ha piulat dient que no troba raonable que paguin aquesta doblerada per una banda de música que “només canta en català i que no coneix ningú”.

Després d’aquestes declaracions podem constatar dues certeses. Primera, Fulgencio Coll es va perdre el concert del Sant Jordi. Vox no ens pot fer creure que 15.000 persones són “ningú”. Segona, la comunicació entre Coll i Ignacio Garriga no deu ser d’allò més fluida, i això que és el nou candidat de Vox a la Ciutat Comtal. I tercer, i aquesta és afegida, les 18.000 persones que està previst que vagin al concert a Mallorca, que per qüestions de seguretat s’ha traslladat d’ubicació del parc de la Riera al polígon de Son Fusteret, tampoc tenen noció del grup de música mallorquí.

Es pot entendre i s’hauria de respectar el fet que no tothom té els mateixos gustos musicals. Però estimar l’Espanya única i indivisible no impedeix tenir un coneixement musical que vagi un poc més enllà del “sal-piqué”.

“Batiscafo socialista / Redactant informe tràgic / Catedràtic yuri puscas / A institut oceanogràfic...” Fulgencio, encara que li sembli estany aquesta llengua externa és el català i és Antònia Font.

Un consell: Sr. Fulgencio, reservi una entrada per a Son Fusteret, vagi a veure el concert, parli amb el públic i després tregui conclusions i opini. I apunti: vostè sap, perquè l’Ajuntament Palma ho ha desgranat, que del cost total, Antònia Font i l’equip de vint persones que els acompanyen s’emportaran 120.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor