Opinió

Punts de vista

LA POLÍTICA I LA VIDA

La inseguretat a Barcelona suposa un problema de convivència, i també per al turisme

Unes amigues van anar fa un parell de setmanes a passar el cap de setmana a Barcelona. Una de La Alcarria i una soriana, per més senyes, que en aquest cas són rellevants. En una de les revetlles a una li van robar el mòbil i la cartera. Va descobrir que era una cosa força freqüent a la zona. Per la manera d’actuar, amb rapidesa, i sense deixar cap rastre, els veïns consideren que hi ha una xarxa organitzada, que denuncien sense obtenir cap resposta. La inseguretat als carrers de Barcelona suposa un problema de convivència, i també per al turisme. I és llavors quan un turista, que hi ha anat a gaudir, gastar-se uns quants diners i relaxar-se, es veu obligat a bregar amb l’administració. Acudir a interposar una denúncia a una comissaria dels Mossos va ser la primera aventura. Una denúncia que es va redactar en català, amb lentitud i sense eficàcia, segons la denunciant. No cal dir que ella no va dictar els fets en català i no se li va oferir recollir-los en la seva pròpia llengua, que també és oficial. I no té res a veure amb estar contra el català, sinó amb facilitar a una persona, havent-hi els mitjans, la seva defensa. La manca de seguretat a Barcelona i la poca agilitat burocràtica a les comissaries és un fet que ens afecta a tots.

La següent aventura es produeix en sol·licitar a la companyia telefònica un duplicat de targeta. Trucades interminables, atenció al client nefasta davant una urgència. Passar-se la pilota d’un departament a un altre per a desesperació del client. Sumem a l’habitual l’atac al sistema, que, per cert, ha posat en perill les dades privades dels clients, segons ha reconegut la mateixa Yoigo. El procés es complica encara més. Arribant al punt de no reconèixer la validesa de la denúncia pel fet d’estar escrita en català. Un fet que va ocasionar una queixa davant la companyia, que va reaccionar reconeixent l’error. La inoperància per protegir les dades ha comportat un bloqueig d’accés a comptes, transaccions econòmiques i mèdiques. Una reflexió sobre la manca d’alternatives quan la tecnologia falla.

Que serveixin com a exemple aquestes petites perles dels problemes a què ens hem d’enfrontar, que molt possiblement estan provocats per la manca d’una política responsable, eficaç i al servei de la ciutadania. Li ho dic ara que volen el seu vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor