El dossier

Les xarxes seran nostres

Twitter i Telegram són els canals habituals per coordinar i informar sobre les accions que s’han de fer

Els CDR es mouen en les xarxes socials, principalment Twitter i Telegram, amb totes les proteccions i precaucions possibles. La coordinació, agilitat, seguretat i privacitat són bàsiques. I Telegram és l’eina més adequada per complir tots aquests requisits. En qualsevol xat o grup d’aquesta xarxa, tots els missatges són xifrats, per la qual cosa no es poden interceptar. Signal és una altra aplicació de missatgeria que és un autèntic maldecap per a les forces policials, que bussegen en les comunicacions.

Amb Telegram, la comunicació és immediata per coordinar-se i alertar-se. Les mobilitzacions amb motiu de la detenció de Carles Puigdemont van ser coordinades mitjançant Telegram. La majoria dels CDR també tenen compte a Twitter i a través de @CDRCatOficial es coordinen consignes i accions a tot el territori. I sobretot es fa servir “el cara a cara”. Saben que estan en el punt de mira de l’Estat. Un informe de la Guàrdia Civil filtrat fa setmanes posava noms i cognoms a suposats caps. Al Maresme, Inma Zapata (CDR Pineda de Mar) i Yasmin Argaz (CDR Calella) eren assenyalades com a portaveus. “Estan preocupades”, reconeix el seu company al Maresme. Elles, com d’altres, tenen el suport d’Alerta Solidària, una organització que disposa de suport jurídic. Un altre canal d’informació és L’Alerta, que va néixer per canalitzar les informacions d’última hora sobre l’activitat política. És un canal independent que es vol reconvertir en mitjà digital i que segueix filtrant i seleccionant la informació. “Ens dividim per fer el seu seguiment i pengem el que trobem més rellevant. També quan es fan assemblees locals ens informen perquè en fem difusió”, explica un dels responsables de L’Alerta, que ja té 36.000 seguidors.

“Marxa lenta. Els Mossos esperen a Girona nord. No podem anar tan lents...” “Desmentim que es desconvoca el tall. Ho han dit pel 3/24. Recordem que aquest és el canal oficial...” “Després d’aquests dies convulsos, avui toca trobar-nos i debatre...”
“Acció en solidaritat amb el company pendent d’una ordre de detenció pel tall a les vies del TAV #jotambevaigtallarlesvies...” “Suport contra l’absurda acusació. Tots amb l’escola de #Terrassa acusada injustament pels feixistes #Llibertatdexpressió...”
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor