El dossier

Comença la votació dels Premis Republicans de l’Any

La primera edició dels Premis Republicans de l’Any convocats per aquest setmanari ja té la llista de nominats i obre el procés de votacions, que culminarà el dia 1 d’octubre amb l’acte de lliurament de les distincions

La primera edició dels Premis Republicans de l’Any, convocats pel setmanari La República, ja té la llista de nominats. A partir d’aquí, s’obre un procés de votacions que culminarà el dia 1 d’octubre, primer aniversari del referèndum d’independència, amb el lliurament de les distincions. Els guardons tenen com a objectiu reconèixer persones, entitats i organitzacions que hagin destacat per la defensa dels valors republicans relacionats amb la solidaritat, l’excel·lència professional i el compromís cívic, així com també trajectòries individuals i col·lectives que hagin ajudat a la construcció de la República Catalana.

Nominats de relleu

La llista de nominacions (que es detallen en les pàgines següents) ha sortit després d’un procés de valoració a la redacció de la revista, i entre els candidats a les diferents distincions hi ha noms com els de Pep Guardiola, Ada Parellada, Jaume Roures, Albano-Dante Fachín i Àngels Martínez i Castells, Vicent Partal, Lluís Llach i Isona Passola. També hi ha premis dedicats a entitats, i es podrà votar des de Proactiva Open Arms o l’Associació Catalana pels Drets Civils (que agrupa els familiars de presos i exiliats) fins a la Fundació Arrels o el Banc dels Aliments.

L’objectiu d’aquests guardons és contribuir a la consolidació i l’ampliació dels espais republicans més enllà de l’àmbit institucional. El moment polític és complex i la situació continua sent dura per als presos, els exiliats, els seus familiars i els centenars de milers de persones que estan mostrant una solidaritat encomiable. Mentre duri aquesta situació, els guardons no seran, doncs, un motiu de celebració, sinó de reafirmació republicana i democràtica.

VUIT CATEGORIES

Els Premis Republicans de l’Any tenen vuit categories, sis de les quals se sotmetran a votació: Premi Republicà de l’any (individual); premi al Mèrit Republicà (entitats o col·lectius); premi República de les Arts (cultura); premi Reflexió Republicana (periodisme i assaig, obra publicada); Premi Primer d’Octubre (a la trajectòria personal); Premi República Popular (a entitats o col·lectius).

A més dels sis premis proclamats per votació popular, el setmanari La República ha decidit crear extraordinàriament en l’edició d’enguany dues distincions que no seran per votació, sinó de designació directa. Així, el Premi Memòria Republicana, al reconeixement pòstum en la lluita per les llibertats de Catalunya, el setmanari ha decidit atorgar-lo a Muriel Casals, que va ser un puntal fonamental en la consolidació i l’eixamplament de la base republicana i independentista.

PREMIS D’HONOR

El colofó de la convocatòria d’aquest any és el Premi d’Honor de La República, que recau col·lectivament en els setze homes i dones exiliats i empresonats per causa de la ignominiosa actuació de l’Estat espanyol en els últims mesos. Des del setmanari s’ha cregut que la seva actitud de servei i el seu sacrifici mereixen un reconeixement públic incontestable.

Els subscriptors ja poden votar a lrp.cat

La publicació de la llista de nominats enceta el període de votacions, que permetrà participar als subscriptors de La República i als del diari L’Esportiu (editat per la mateixa societat, Maig 2011 SLL). També podran emetre el seu vot els subscriptors dels productes comercialitzats per Hermes Comunicacions, El Punt Avui i la revista Catalonia Today, pel fet que La República també s’encarta cada diumenge amb el diari. En total, el cens de votació supera les 15.000 persones. El període de votacions es clourà el dissabte 1 de setembre. Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en l’edició de La República del dia 8 de setembre, i la cerimònia de lliurament dels guardons es farà en un acte públic a Barcelona el dia 1 d’octubre del 2018, data del primer aniversari del referèndum d’independència. La votació caldrà fer-la accedint directament al web de La República (www.lrp.cat) o mitjançant els bàners que s’inseriran en altres mitjans i xarxes socials. Per poder votar només caldrà acreditar-se com a subscriptor d’alguna d’aquestes publicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor