El dossier

Participació a bon ritme

Més de mil persones han participat, de moment, en les votacions dels premis Republicans de l’Any, que volen reconèixer persones, entitats i organitzacions que hagin destacat per la defensa dels valors republicans

1.424. Aquesta és la xifra de subscriptors de La República, El Punt Avui, L’Econòmic, L’Esportiu i Catalonia Today que, en el moment de tancar aquesta edició, han participat en els premis Republicans de l’Any. El ritme de votacions ha estat alt des de bon començament, i en bona part de les categories el resultat es manté molt obert. Per exemple, podem citar el cas del premi República Popular, en què la distància entre la persona més votada i la que menys és de només 130 suports. De fet, si resseguim l’evolució dels vots des del 7 de juliol, podem comprovar que l’actualitat política ha anat fent variar el suport a les persones i entitats guardonades; una bona prova de l’interès que ha suscitat la convocatòria.

Les persones que ho desitgin encara tenen temps de votar fins a l’1 de setembre. De moment, les votacions es troben molt ajudades. Per això, les persones que resten per exercir el seu dret de vot seran les que acabaran decantant la balança cap a un o altre costat. El 8 de setembre, es donaran a conèixer els resultats i l’1 d’octubre, primer aniversari del referèndum d’independència, es durà a terme l’acte de lliurament de les distincions. A més dels premis proclamats per votació popular, des de La República s’ha decidit crear, amb caràcter extraordinari, dues distincions que seran de designació directa, el premi Memòria Republicana i el Premi d’Honor de la República, que han estat concedits a Muriel Casals i a les setze persones exiliades i empresonades. Les persones i entitats que resultin guanyadores rebran un guardó dissenyat per l’artista Enric Pladevall (Vic, 1951) a partir d’una peça que integra la mostra col·lectiva 55 artistes per la llibertat. El projecte In memoriam té un fort simbolisme i representa la transfiguració de la falç amb l’urna com a element d’alliberament nacional.

Els nominats

Premi d’Honor de La República

Presos i exiliats (‘ex aequo’)

Premi Memòria Republicana

Muriel Casals

Premi Republicà de l’Any

Pep Guardiola, Ada Parellada i Jaume Roures

Premi al Mèrit Republicà

Proactiva Open Arms, Fundació Arrels i Banc dels Aliments

Premi República de les Arts

Revista ‘Enderrock’, Sergi López i Josep Valtònyc

Premi Reflexió Republicana

Isabel-Clara Simó, Jordi Borràs i Albano Dante Fachín i Àngels Martínez Castells

Premi Primer d’Octubre

Vicent Partal, Lluís Llach i Isona Passola

Premi República Popular

Associació Catalana pels Drets Civils, AMI i Avis i Àvies per la Llibertat (Reus)

Com puc votar?

Tenen opció de votar tots els subscriptors d’El Punt Avui, La República, L’Econòmic, L’Esportiu i Catalonia Today. Per fer-ho, només cal entrar al portal lrp.cat, identificar-se com a subscriptor de qualsevol d’aquestes publicacions i escollir els noms dels tres nominats en cadascuna de les categories, excepte el d’Honor de La República i Memòria Republicana, que ja tenen destinataris. També es pot votar trucant al telèfon 972 186423. El termini finalitza l’1 de setembre i, set dies després, es donaran a conèixer els guanyadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor