El dossier

Joan Carles Fayos

ferit

“Tinc el record de la força amb què m’estrenyien el cap”

DEURE
“Em vaig situar a la primera fila perquè milito en un partit independentis-ta i vaig creure que em tocava”
Quan va arribar a l’escola de Girona on havia de votar?
La nit d’abans ja vaig fer guàrdia dins del Dalmau Carles. Érem entre cinquanta i seixanta persones i la nit va ser molt tranquil·la.
En quin moment la policia va fer acte de presència?
A les set del matí va venir una parella de Mossos. Van preguntar qui era el responsable i tots vam aixecar la mà. Ja vam ocupar el carrer. A les vuit, van arribar les urnes. I ja des de primera hora ens van començar a arribar les imatges de les primeres càrregues, a Sant Julià de Ramis.
Quan va arribar la seva hora?
A dos quarts d’onze del matí vam veure les furgonetes de la Policía Nacional i ens vam témer el pitjor. Vam fer una muralla humana a l’exterior de l’escola, asseguts a terra, i els vam veure venir amb pas militar.
On el van enganxar les càrregues?
A primera fila. Soc militant d’una formació independentista i vaig creure que era el meu deure ètic situar-me allà.
El van convidar a aixecar-se i marxar?
Ni una sola paraula. Van començar a arrencar gent a còpia de cops de porra i cops de peu. Tinc el record de la força amb què m’estrenyien el cap, a l’altura de les temples. Em van arribar a pegar tres policies alhora. Vaig acabar a l’hospital.
Es va imaginar que passaria?
Acumulo molt anys en la lluita independentista. Probablement vaig ser dels menys sorpresos pel que va passar. Això no evita que ho visqués amb molta ràbia. Només em vaig adreçar als policies per advertir-los que igual un dia han de pegar als seus fills només perquè desitgen un país millor.
Va interposar denúncia?
Sí, sí, juntament amb centenars de veïns més de Girona. No sé on arribarà la denúncia, però d’aquell dia em quedo amb la mobilització i la solidaritat de la gent, especialment dels que van votar que no a la independència.

.SARA MUÑOZ

smunoz@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor