El dossier

Novetats de narrativa D.M. / C. F

Les complexes relacions entre germans

Novel·la intimista i emotiva que s’ha situat, des de la seva publicació, a mitjans de febrer, entre els llibres de ficció més venuts. Gira al voltant de tres germans que hereten la casa d’Alella on van créixer i que decideixen anar-hi a viure. Serà el temps de la reconstrucció. “Era possible que aquella casa, a la qual havíem anat a parar els meus germans i jo arrossegant l’ànima i que havíem trobat tan deteriorada, com un espectre del que un dia havia estat... era possible que guardés l’ànima de les coses bones del passat que s’esborrava, l’essència dels anys lluminosos, que ens connectés amb un batec latent que encara érem a temps de recuperar?”

Sílvia Soler (Figueres, 1961) explica la història d’una família desgavellada per la mort prematura de la mare i, anys després, del pare. El resultat és un relat sobre la complexitat de les relacions fraternals, de vegades difícils de mantenir sòlides. “Hi havia dies que desitjava que una rierada s’ho endugués tot, les recances, els llibres del pare amb les dedicatòries, les cadires del jardí que la mare s’estimava, la noguera malalta...”

Mudances
Gemma Sardà /
Comanegra
En Marcel i la Lívia són dues persones molt diferents que, per circumstàncies de la vida, s’acaben refugiant al mateix poblet de l’Anoia. En el tràfec de la mudança, l’un ha rebut els paquets de l’altra; en un joc de subtileses, aniran descobrint els secrets de cada un. Obra finalista del premi Just M. Casero de novel·la curta.
Aprendre a parlar amb...
Marta Orriols /
Edicions del Periscopi
Quan una revelació i una pèrdua sobtada la porten a submergir-se en ella mateixa, la Paula emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia i el desig i que despertarà el seu instint de supervivència. Novel·la escrita des del punt de vista d’una dona que s’haurà de reconciliar amb un món que ja no reconeix.
Veus
Col·lectiva /
Arola
Quinze escriptores que formen el col·lectiu Reusenques de Lletres proposen aquest nou volum de narracions breus. Plantegen interrogants que interpel·len el receptor i que obtenen una resposta o una interpretació inesperada; perquè la realitat –prou que ho sabem– és captada de manera tan diversa com persones hi ha al món.
Abans no eres així
Mònica Pérez /
Rosa dels Vents
Òpera prima de l’actriu i còmica catalana Mònica Pérez. Una novel.la de superació i molt emotiva, però escrita en clau d’humor. Les quatre protagonistes –una catalana, una madrilenya, una gallega i una basca– es coneixen compartint cotxe amb BlaBlaCar. Totes quatre han participat en un càsting per protagonitzar una nova sèrie.
Laberint al soterrani
Maia Viladot /
Viena
Relats curts plens de records d’infantesa i vivències personals i familiars, amb una Barcelona grisa com a escenari i el ressò dels serials de la Francis, protagonitzats per persones de carn i ossos. Són relats sorgits en moments vitals diferents, arran de converses amb amics, lectures o estats d’ànim.
Nexes
Roser Vidal /
Quorum Llibres
La troballa d’unes restes humanes no triga a relacionar-se amb la desaparició d’un xicot a la comarca. Comencen les hipòtesis esbojarrades. Víctimes, culpables, investigadors, amics i xafarots van teixint una teranyina que amaga l’enigma dels peus socarrimats que han aparegut al bosc.
Elogi del tres
Marialba Revés /
Pagès
Una pintora madura i escriptora d’àmbit internacional, Fiona Roncatto, enviuda d’un riquíssim col·leccionista d’art a Gènova. Al nucli d’una cruïlla gens creativa, Fiona gira el timó de la seva tediosa vida cap a una ciutat de l’interior de Catalunya per buscar el seu passat: dos amants que no pot oblidar després de vint-i-cinc anys.
La jove Laura
Francesca Aliern /
Cossetània
Història d’una noia víctima de la droga i de la mala sort. La protagonista és una adolescent que només desitja alleujar els seus dies de plom, mentre se submergeix en el món eteri de fum i boira que fatalment l’atreu. La veu narradora, gairebé com una promesa vital, s’apropa a la biografia d’algú tan real que resulta universal.
El fibló
Sílvia Soler
Columna
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor