El dossier

Curiositats espacials

L’exploració de la Lluna, com qualsevol gran projecte humà, ha estat plena d’anècdotes, moltes de les quals no es van saber al seu moment

1.

El vestit espacial de Neil Armstrong va costar 100.000 dòlars del 1969 (uns 616.000 euros actuals). Estava format per 21 capes de fibres sintètiques amb una capa de tefló a l’exterior, i el van cosir a mà cosidores d’una fàbrica de sostenidors.

2.

S’ha calculat que 600 milions de persones van veure les primeres passes d’Armstrong a la Lluna.

3.

La pregària que va llegir Aldrin a la base del Mar de la Tranquil·litat, on va combregar, tot i que la NASA no volia que la missió tingués cap connotació religiosa.

4.

Els astronautes van deixar signades targetes perquè les seves famílies les venguessin en cas de no tornar, ja que ningú els va voler fer cap assegurança de vida.

5 i 6.

Charles Duke, de l’Apollo 16, va deixar d’amagat una foto de la seva família a la Lluna.

7.

En l’Apollo 17 va viatjar un geòleg, Harrison Schmitt, que va resultar que era al·lèrgic a la pols lunar.

8.

Les cendres del científic Eugene Shoemaker (1928-1997), impulsor de l’astrogeologia i col·laborador de la NASA, van viatjar a la Lluna en una sonda el 1998 perquè quan l’aparell caigués fossin escampades allà.

9.

Aldrin, Collins i Armstrong, amb Barak Obama el 2009. Armstrong va morir tres anys més tard.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor