El dossier

Al cor d’Europa

Albert Grañó & Aurèlia Marsal L’Albert és de Barcelona i treballa com a consultor en seguretat informàtica. Li encanta anar en moto per evitar els enormes embussos de trànsit de Brussel·les i no perd cap oportunitat per encendre la barbacoa. L’Aurèlia és de Tarragona i abans d’anar a viure a Brussel·les, l’any 2014, havia viscut a Trento, Itàlia, durant quatre anys. Va fer de professora de català fins a l’any passat, quan va decidir traslladar-se a Londres durant un any per formar-se com a professora del mètode Montessori. Ara, treballa a Brussel·les en una escola Montessori.

Per què vau marxar de Catalunya?
Buscàvem millors oportunitats de feina i vam decidir mirar fora. Jo ja havia viscut a Itàlia quatre anys i ens encanta viatjar i descobrir noves cultures. En aquell temps, la nostra filla tenia quasi dos anys i ens va semblar que era un bon moment per anar a viure en un altre país.
Per què vau triar Brussel·les?
De fet, no va ser mai la nostra primera opció, però Albert va trobar bona feina en una companyia establerta a Brussel·les i vam decidir provar-ho.
Quant de temps hi heu viscut?
Cinc anys, tot i que durant aquest temps vam passar un any a Londres.
Esteu contents de les oportunitats de feina que heu trobat a Bèlgica?
Sí, molt contents. Vam trobar que aquí hi ha moltes més oportunitats per desenvolupar la teva carrera professional i treballar amb persones de tot el món. Brussel·les també ofereix l’entorn i les condicions adequades per treballar com a autònom i començar la teva pròpia empresa.
Què creieu que és el millor de viure aquí?
Brussel·les és realment el cor d’Europa. En dues hores, sigui en tren o cotxe, pots arribar a unes altres quatre capitals: Londres, París, Amsterdam i Luxemburg. Ciutats interessants, comara Colònia, l’Haia i Utrecht, són només a un pam de terreny.
Què us agradaria més canviar?
El temps, tot i que és agradable encara sentir les quatre estacions de l’any, alguna vegada fins i tot totes quatre el mateix dia.
Què trobeu més a faltar de casa?
Passar els diumenges amb la família, sobretot ara que la nostra filla creix sense estar amb ells, tan sovint com ens agradaria. Però gràcies a la tecnologia poder superar la distància.
Què porteu com a regal del vostre país d’adopció quan torneu a casa a Catalunya?
Xocolata i cervesa! Bèlgica és realment la terra del millor de les dues. És difícil triar entre tantes varietats de cervesa i xocolata per portar a casa.
Què és característic del vostre barri?
El nostre barri no és al centre. És molt tranquil i pots gaudir de tenir un jardí bonic i alguns parcs als voltants. Compartim el barri amb esquirols, guineus i una gran varietat d’ocells.
Quin és el millor període per planificar una visita?
De maig a juliol; els dies són més llargs i el temps pot ser bastant agradable. És el millor temps per gaudir dels parcs i la vida de ciutat. Si us agraden els mercats d’hivern, el Nadal també és un bon moment per explorar-los.
Quin és el secret millor guardat de la ciutat?
Les galeries d’art de Sablon us poden sorprendre amb peces úniques.
Quina és la millor experiència que heu tingut al vostre país d’adopció?
Probablement, la millor experiència ha estat veure la nostre filla créixer en un entorn internacional i fer amics d’arreu del món, i ja parlar quatre llengües amb força naturalitat.
Teniu previst tornar a Catalunya?
Hi tornem per les vacances, però no planegem tornar a viure a Catalunya per ara.

Marcela Topor

mtopor@cataloniatoday.cat

.

Algunes recomanacions

Quins són els millors llocs per visitar?

Gant, Anvers, Bruges, Bastogne i les Ardenes. Són molt bonics i val la pena descobrir-los.

Què recomaneu veure en una primera estada curta?

La Grand Place i la ciutat de Brussel·les, el barri de Sablon amb les seves galeries d’art i el Mont des Arts, on podeu trobar museus molt interessants. I, és clar, l’Atomium, que és una icona de Brussel·les. Per nosaltres, també és obligat visitar la fabrica de xocolata Neuhaus i descobrir cerveses locals en bars antics, com ara La Morte Subite.

I si els visitants tenen més temps o hi tornen en una altra visita?

Si tenen més temps, poden anar a l’est per gaudir de les Ardenes i Bastogne, on esdeveniments remarcables van tenir lloc durant la Segona Guerra Mundial. Ciutats com ara Lovaina, Gant, Anvers i Mechelen combinen l’arquitectura tradicional amb un ambient agradable i ple de vida al costat dels canals. Cap a l’oest, poden veure el mar del Nord i les dunes de Knokke.

Ens recomaneu algun lloc per anar dinar amb els amics?

Cook & Book, un gran restaurant amb llibres i còmics.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor