El dossier

La nit i el dia

La reacció a la sentència ha desencadenat una onada de protestes mai vista en què la immensa majoria de catalans han optat per la protesta no violenta, amb nits conflictives

Després de mesos de creure que l’independentisme es desinflava al carrer, la setmana de la sentència del Tribunal Suprem ha fet reviscolar la protesta popular, amb la ciutadania encesa per una ràbia i una indignació el control i canalització de les quals cap la via pacífica serà la clau de les pròximes setmanes. El mateix dilluns que es va conèixer el càstig, Tsunami Democràtic va entrar en joc de manera efectista i va aconseguir el bloqueig de l’aeroport de Barcelona durant tot el dia. A la majoria de ciutats i poblacions catalanes les manifestacions pacífiques han estat massives i reiterades. La nota negativa ha estat el descontrol nocturn d’una minoria de manifestants i, especialment, la provocació i agressivitat policial, que ha causat desenes de ferits i detencions. No és previsible que la mobilització s’aturi a curt termini.

LA REPÚBLICA

info@lrp.cat

.

LA VAGA GENERAL, UN ÈXIT

Les mobilitzacions de la primera setmana de reacció a la sentència van tenir el seu punt culminant amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la IAC. Una aturada que va marcar una nova fita quant a la capacitat de mobilització en una convocatòria que, un cop més, no va comptar amb el suport de les centrals sindicals majoritàries del país. Tot i que en les grans empreses el seguiment va ser menor, la paralització va ser notable en el comerç i en el sector de l’ensenyament, que van aturar majoritàriament l’activitat. El final de les Marxes organitzades per l’ANC i Òmnium, procedents de totes les demarcacions del país, van fer confluir a la tarda a Barcelona en una massiva protesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor