El dossier

Les més sostenibles

Vuit de les deu millors ciutats del món en qualitat de vida, eficiència energètica i entorn empresarial són europees, amb Londres al capdavant, segons l’ICS 2018 d’Arcadis

Londres és la ciutat més sostenible del món, segons l’Índex de Ciutats Sostenibles (ICS) del 2018 de la consultora en actius naturals i construïts Arcadis. Aquest índex analitza 100 ciutats sobre tres pilars: persones (qualitat de vida i oportunitats socials), planeta (ús energètic, contaminació i emissions) i benefici (entorn empresarial). Vuit ciutats europees –Londres, Estocolm, Edimburg, Viena, Zurich, Munic, Oslo i Frankfurt– se situen entre els deu primers llocs, amb Singapur i Hong Kong completant el top ten. Només tres ciutats nord-americanes –Nova York, San Francisco i Seattle– se situen entre les vint primeres. Les ciutats africanes i asiàtiques es mantenen en posicions baixes pels seus pobres índexs de sostenibilitat econòmica.

Londres és una de les poques ciutats d’alt rendiment en l’índex amb puntuacions relativament similars en els tres pilars de la sostenibilitat, tot i que encara afronta desafiaments enormes associats a l’accessibilitat i a la congestió.

L’informe destaca l’impacte del ràpid llançament de les tecnologies digitals en la relació entre la ciutat i la seva gent. Les dades de resiliència per a inundacions o supertempestes, factures de serveis públics digitalitzades, aplicacions de mobilitat personalitzada per a Mobility as a Service (MaaS) se citen com a exemples d’eines digitals urbanes amb èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor