El dossier

CINTO BUSQUET

CAPELLÀ (CALELLA)

“Se’ns ha mostrat com de fràgils som”

ERRADA
“Celebrar la missa a la Sagrada Família va ser més un descuit que un acte de mala fe. No calia, no ha donat bona imatge”

Rector de la parròquia de Calella des de fa quatre anys, Cinto Busquet assegura que l’edifici, les activitats i la litúrgia religiosa s’han adaptat des del primer moment a les normatives sanitàries. “Tenim una església gran que permet mantenir les distàncies i, al mateix temps, celebrar la comunitat”, explica. Diu que els feligresos s’han mantingut fidels, que han enfortit la seva fe i que, fins i tot, “en aquests temps tan difícils en què fa tanta falta un espai de recolliment” s’hi han afegit nous participants. “Els principals afectats han estat les persones grans de les residències, a les quals l’aïllament pot salvar del virus, però els pot arribar a matar de pena”, lamenta, atès que des del mes de març la parròquia no ha pogut reactivar les visites als geriàtrics del municipi. No comparteix la celebració de grans esdeveniments eclesiàstics, com el que va tenir lloc a la Sagrada Família, però l’atribueix més a un descuit que no pas a la mala fe dels responsables. “No calia, no va donar bona imatge”, puntualitza.

Per a Cinto Busquet, la normalitat després de la pandèmia, “arribarà tard o d’hora, però el més important és que ens hagi ensenyat a tots que cal treballar per superar les grans diferències socials que s’han fet més evidents i més profundes en aquest temps”. “No podem tancar els ulls, i oblidar el que està passant perquè se’ns ha mostrat com de fràgils som. Cal actuar i no hi ha excusa”, diu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor