El dossier

SARA ROS BARRASA

AUTÒNOMA (CALONGE)

“Si ens tornen a confinar, tanco el bar”

AJUTS
“És injust que per tenir dret als 2.000 euros comptin tots els negocis conjuntament. Ho haurien de fer per separat”

Propietària de tres fleques –a Pals, Calonge i Sant Antoni– i d’un bar a Calonge, ha vist com la facturació total li ha baixat un 40%, com a resultat d’evolucions molt diferents en les dues línies de negoci. En ser serveis essencials, les fleques han continuat obertes durant tota la crisi de la covid; a la de Pals s’ha mantingut l’activitat, a la de Calonge “ha anat fatal” i a la de Sant Antoni hi ha hagut moviment extra amb begudes per emportar. Amb el pa, la cosa ha anat prou bé per invertir en la compra d’un forn, però “bàsicament s’ha treballat per tapar el forat al bar”, on es va fer un ERTO en el confinament de primavera.

Només ha aconseguit l’ajut de 1.500 euros per haver de tancar-lo a l’octubre i no té dret als 2.000 per a autònoms, cosa que troba injusta “perquè compten tots els negocis conjuntament i ho haurien de fer per separat”. Tot i la rebaixa del 50% en el lloguer, afirma: “Si he de tancar el bar per tercera vegada, pagant 800 euros de llum amb la persiana abaixada, torno la clau”, afirma.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor