El dossier

BIBIANA MARTÍN

ESTUDIA PER A OPOSICIONS (BARCELONA)

“Si obríem, perdíem diners”

La Bibiana Martín es feia càrrec del negoci que van fundar els pares, Santiago Martín i Rosa Maria Badia, als setanta. La botiga Ítaca, una històrica dels records de qualitat. A tocar de la Rambla de Barcelona, la pandèmia se l’ha endut pel davant. Mentre ella i la mare prenien la decisió de tancar, el pare estava a l’hospital, per una malaltia greu. Ell se n’ha sortit, i la Bibiana, animosa, es prepara per a una nova etapa. “Vam abaixar persiana el 13 de març i ja no la vam tornar a apujar. No saps com ha estat... Ho vaig veure clar, però: si obríem perdíem diners. Obrir, sense turisme, sense la gent d’aquí, era anar a la ruïna.” I al maig van tancar definitivament. “Molta gent del centre està en aquesta situació. Al centre, sense turisme, estan deixats de la mà de Déu.” Si mira enrere, és conscient, diu, que la pandèmia els ha fet prendre una decisió que tard o d’hora haurien pres. “Amb la mare diem que sort que vam tancar. Va ser difícil, però no me’n penedeixo; hauria estat molt pitjor fer-ho ara.”

“M’ha costat molt trobar un camí, perquè estava molt enfocada al projecte familiar... He decidit canviar totalment. Després de l’ensurt de trobar-te sense res, i de tanta pressió, m’he passat a l’altre extrem i m’estic preparant les oposicions per entrar a la Generalitat. Vaig estudiar psicologia i un màster, estudiar no em ve de nou.” Li agradaria treballar en algun àmbit de la cultura.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.