El dossier

IRENE TORTÓS-SALA

LLIBRETERA (BANYOLES)

“El suport més important ha estat el del lector”

APRENENTATGE
“Durant aquests dies de pandèmia hem hagut de treballar molt, però també hem après moltes coses”

La Llibreria L’Altell és un oasi de cultura al centre de Banyoles. I la Irene Tortós-Sala, la seva propietària, una llibretera que estima la seva professió i que ensenya a estimar els llibres. Per a tot aquell que freqüenta la llibreria, li resultarà fàcil imaginar-se que l’aspecte més negatiu de la pandèmia ha estat “la falta de contacte físic”. També, “la quantitat d’hores que s’hi aboquen”. La pandèmia no l’ha obligat, segons reconeix, a fer “canvis exagerats”, perquè l’adaptació a la digitalització ja la tenia activada des del 2012. Entre els més destacables, subratlla la neteja, els aforaments limitats i les distàncies. “I posar-me les piles amb les presentacions en línia, els clubs de lectura i les reunions telemàtiques.” Però també remarca: “Hem après moltes coses.”

Durant aquests mesos de pandèmia, ha rebut una subvenció de l’Ajuntament de Banyoles i l’assessorament del Gremi de Llibreters. Tanmateix, el principal suport ha estat el del “lector que estima L’Altell i que vol que no abaixi la persiana”: “El lector de tota la vida i les noves incorporacions. Les biblioteques i les escoles i tants altres d’aquí i d’allà que estimen la llibreria i la cultura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor