El dossier

JORDI JOFRE

ESPORTISTA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE REM (BANYOLES)

“Tindre més temps per preparar les competicions”

L’AÏLLAMENT
“Que m’aïllassin no va tenir més conseqüències, a banda que vaig tenir més temps per llegir”

En Jordi és llicenciat en ciències exactes i esportista d’elit integrant de la selecció espanyola de rem. Actualment, es troba entrenant en el centre d’alt rendiment de Sierra Nevada, a Granada. És de les moltes persones que han patit, encara que de manera asimptomàtica, la covid-19, i ha viscut des del vessant esportiu totes les incerteses que ha provocat aquesta pandèmia.

Sap com va contraure el virus i una mica com va anar?
Durant la tercera setmana de quarantena, els dies de més restriccions, estàvem concentrats i entrenant-nos a Banyoles quatre esportistes, en concret formàvem dues tripulacions de doble escull (dos remadors per bot amb dos rems cada un). Un remer de l’altra tripulació es va posar malalt, tenia una grip forta amb molta febre i ens van fer la prova a tots quatre. Curiosament, jo vaig ser l’únic que va donar positiu, i això va fer que m’aïllassin. No va tenir més conseqüències, a banda que vaig tenir més temps per llegir. Em vaig continuar entrenant amb ells, prenent les mesures oportunes, i només vaig deixar de fer-ho un dia, la resta que vaig estar contagiat o amb els virus, em vaig entrenar amb menys intensitat.
Com queden les perspectives esportives?
Els primers dies de restriccions molt severes no s’havien pres decisions, totes les competicions en principi tiraven endavant i, els companys de l’altra tripulació s’estaven entrenant per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ja que s’hi havien classificat; nosaltres estàvem preparant la repesca de la classificació per a la cita olímpica, però dies més tard quan em van fer les proves i em van trobar que era positiu ja havien suspès els Jocs i tot el calendari havia quedat desmuntat... Nosaltres tenim la repesca per a la classificació olímpica l’any que ve, segurament al maig, però la situació m’és favorable, ja que tinc el màster acabat i em podré concentrar més, esportivament parlant; per a mi aquest ajornament de tot plegat ha estat una oportunitat i representa un any més d’entrenament per classificar-me per als Jocs, però per als companys que ja havien entrat en la classificació tot això ha estat una mala passada, perquè han d’esperar una temporada més.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor